Brede fald præger aktiehandelen i USA

Det sker uden større nyheder, men efter to dages stigninger i slutningen af sidste uge.

Læs mere
Fold sammen

De toneangivende amerikanske aktieindeks falder fra start mandag. Markedet ser frem mod centralbankmøder i både USA og Europa, der kan sætte en retning.

Dow Jones og S&P 500 falder med til 0,2 pct. fra start, mens Nasdaq ligger i et marginalt minus. Det sker efter en solid stigning måneden igennem, hvor S&P 500 indtil mandag var steget 5,1 pct.

Blot 3 af de 30 selskaber i Dow Jones stiger, mens flyproducenten Boeing er hårdest ramt med et fald på 1,2 pct. til 104,39 dollar.

Senere mandag kommer der dog tal fra det amerikanske boligmarked, der kan sætte en mere udpræget retning. Her ventes opgørelsen over igangværende bolighandler at vise en retræte på 1 pct. måned til måned ifølge estimater fra Bloomberg News.

De lave renter og den styrkede amerikanske økonomi har dog haft en positiv effekt på boligmarkedet i USA, og antallet af igangværende bolighandler ventes at være steget 11,5 pct. år til år.

Medicinalselskabet Perrigo falder 4,1 pct. til 128,77 dollar, efter at selskabet har lagt 8,6 mia. dollar på bordet for irske Elan. Prisen vurderes som værende høj af BNP Paribas, og Elans aktie stiger da også markant i den europæiske handel.

Bedre ser det ud for Saks, der stiger 3,4 pct. til 15,83 dollar. Stigningen kommer, efter at Canadiske Hudson Bay har budt 2,9 mia. dollar for kæden. Hudson Bay, kendt i hjemstavnen Quebec som "La Baie", er Nordamerikas ældste private selskab og startede med at forhandle skind. Senere solgte selskabet udstyr til nybyggerne, der ankom til Canada.

/ritzau/FINANS