Brdr. A&O/CEO: Bruttoavancetab undersøges nærmere (NY)

På baggrund af resultatudviklingen i november nedjusterer Brdr. A & O Johansen resultatforventningerne for 2007 fra ca. 80 mio. kr., som meddelt for en måned siden til ca. 60 mio. kr. før skat. Nu vil den administrerende direktør undersøge årsagen nærmere.

Der er tre grunde til nedjusteringen, forklarer selskabet i meddelelsen:

- I november 2007 har koncernen oplevet et uventet stort fald i bruttoavanceprocenten med et fald i indtjeningen til følge. Samtidig skal der afholdes ekstraordinære omkostninger til omstrukturering af salgsorganisationen og større hensættelser til imødegåelse af tab på debitorer.

- Den væsentligste årsag til nedjusteringen er et uforklarligt bruttoavancetab siger direktør Niels Johansen til RB-Børsen.

- Selvom vi fakturerer i et system og sælger i et andet, har vi ikke tidligere observeret problemer med bruttoavanceprocenten, men det er der kommet i november, forklarer han.

Årsagen undersøges nu nærmere, men af hensyn til det sene tidspunkt på regnskabsåret har bestyrelsen besluttet at meddele markedet om sagen og nedjustere som følge heraf.

Den næstvigtigste årsag er omstruktureringerne i salgsorganisationen, der på sigt vil gavne virksomheden.

- På kort sigt koster det i fratrædelsesgodtgørelser til medarbejderen, siger direktøren.

Tabene på debitorerne overrasker også.

- Vi har haft tab på to debitorer, der overraskede markant. Specielt den ene var temmelig stor, lyder det fra direktøren.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )