BP's indtjening lider under lav oliepris

Det seneste års markante fald i olieprisen gør ondt på sektoren, og det gælder også oliegiganten BP, der har haft massiv tilbagegang i andet kvartal. Det viser regnskabet, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Foto: Suzanne Plunkett Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE PLUNKETT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BP's indtjening fraregnet særlige poster lød på et overskud på 720 mio. dollar i april, maj og juni, hvilket var et fald fra 1,3 mia. dollar i samme periode året før.

Faldet var større end ventet, da aktieanalytikere adspurgt af Bloomberg havde ventet et overskud på 819 mio. dollar.

De særlige poster tæller blandt andet udgifter til det meget omtalte olieudslip i Den Mexicanske Golf i 2010, hvor 5 millioner tønder olie slap ud.

Prisen på en tønde Nordsøolie lød i gennemsnit på 47,03 dollar i andet kvartal mod 63,50 dollar i samme periode året før. Det er dog markant bedre end første kvartal, hvor prisen var omkring 35 dollar.

De lavere oliepriser har ifølge Bloomberg fået BP til at overveje at skære yderligere ned på investeringerne, som de fleste andre i branchen, herunder også Maersk Oil.

BP oplyser, at det overvejer at reducere investeringerne til 15 mia. dollar i 2017, hvor den tidligere prognose hed 17 mia. dollar. Det skal blandt andet gøre det muligt fortsat at udbetale udbytte til aktionærerne.