Botox-ejer sendt i knæ af nye skatteregler

Aktien i amerikanske Allergan, der ejer skønhedsproduktet Botox, kom i alvorlig modvind i mandagens amerikanske eftermarked efter offentliggørelsen af nye skatteregler fra det amerikanske finansministerium.

Aktien i amerikanske Allergan, der ejer skønhedsproduktet Botox, kom i alvorlig modvind i mandagens amerikanske eftermarked efter offentliggørelsen af nye skatteregler fra det amerikanske finansministerium. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien faldt med 21,9 pct. til 216,80 dollar i eftermarkedet, efter at finansministeriet i USA endnu engang forsøgte at gøre det vanskeligere at undgå skattebetalinger gennem internationale virksomhedsovertagelser.

Flere analytikere vurderer ifølge Bloomberg News, at det kan sætte Pfizers igangværende køb af Allergan for svimlende 160 mia. dollar i fare, ligesom nogle også vurderer, at det kan presse biotek- og medicinalsektoren generelt i den kommende tid.

- Ifølge Credit Suisse kan de nye regler på området blokere den planlagte fusion mellem Allergan og Pfizer. Bank of America - Merrill Lynch vurderer, at udviklingen kan presse det overordnede sentiment i health-care sektoren i nærmeste fremtid, skriver Sydbank i en kommentar tirsdag morgen.

Pfizer og Allergan blev i slutningen af sidste år enige om en handel på hele 160 mia. dollar, der sikrer Pfizers overtagelse af Botox-ejeren.

Overtagelsen af Dublin-baserede Allergan betyder, at Pfizer kan få lov til at flytte hovedkontor til Irland og derved slippe for at betale amerikansk skat af oversøisk indtjening - der løber op i mange milliarder kroner om året.

Netop den praksis, at amerikanske virksomheder flytter deres skattepligtige adresse ud af landet, har gennem længere tid mødt stor modstand fra USA's præsident, Barack Obama.