B&Os fladskærme-salg vil lune i regnskab

Fraværet af nye produktlanceringer kommer til at præge Bang & Olufsens regnskab - men fladskæme rykker.

Til gengæld ventes salget af fladskærms-tv fortsat at gå forrygende, og alt i alt kan der blive tale om et rimeligt halvårsregnskab. B&O vil

offentliggøre det kort efter middag onsdag den 10. januar.

Koncernens overskud før skat ventes at være steget med 22 mio. kr. til 207 mio. kr. sammenlignet med 1. halvår af regnskabsåret 2005/06. Driftsoverskuddet (EBIT) ventes samtidig at være steget med 21 mio. kr. til 211 mio. kr. og omsætningen med 9,2 pct. eller 177 mio. kr. til 2,1 mia. kr. Det viser medianen af estimater fra seks analytikere, som RB-Børsen har talt med i den seneste uge.

"Som følge af forsinket lancering af Beovox 1 er vi lidt usikre på styrken af regnskabet. På positivsiden tæller en formodet fortsat stærk udvikling i Asien og muligvis også USA, hvilket alene kan løfte den samlede omsætning med op til fem pct. Hertil kommer en stærk markedsvækst i salget af fladskærmsfjernsyn, som på det vigtige europæiske marked er fordoblet. Omvendt har B&O ikke haft nogle salgstunge produktlanceringer i 2. kvartal," skriver analytiker Rune Møller fra Jyske Bank i en kommentar forud for regnskabet.

Han hører blandt de mere positive analytikere og venter, at B&O formår at løfte overskudsgraden til 14 pct., fordi han betragter de store udgifter til forskning og udvikling samt distribution i samme periode sidste år som et engangstilfælde. Rune Møller venter i øvrigt en opjustering af B&O's forventninger til hele regnskabsåret, men først i forbindelse med ni-månedersregnskabet.

"Vi venter, at B&O går et meget stærkt 3. kvartal i møde som følge af lanceringen af Beovox 1, Beolap 9 samt Beovision 9 i flere lande.

Samtidig vil B&O stadig opleve en positiv effekt fra lanceringen af fjernsyn i Asien," skriver Rune Møller.

Af de seks analytikere har de tre en købsanbefaling af B&O-aktien i stærkere eller svagere grad. Én anbefaler hold, og én ligger på

salgssiden, mens den sidste ikke har oplyst sin anbefaling.

Siden regnskabsårets begyndelse i juni har B&O's højeste slutnotering været 740 kr. den 20. december, mens aktien var noteret lavest i kurs 567 den 21. juli. Sammenlignet med C20 er B&O-aktien blot steget 7 pct. i perioden, mens C20 er blevet knap 20 pct. mere værd.

Mandag ved 12.30-tiden kostede aktien 738 kr. eller 15 kr. mere end fredag aften.

RB-Børsen