Borgmesters nej til EU sender pundet i styrtdyk

Det britiske pund tabte 1,5 af sin værdi over for dollar, efter at Londons konservative borgmester, Boris Johnson, meddelte, at han vil stemme nej til spørgsmålet om Storbritanniens forbliven i EU.

Londons borgmester, Boris Johnson Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER NICHOLLS

Det britiske pund er ude i det største fald i 11 måneder, efter at Londons borgmester, Boris Johnson, i weekenden meddelte, at han vil kæmpe for et nej til forbliven i EU, når briterne skal til stemmeboksen den 23. juni. Det skriver Bloomberg.

Det britiske pund er nede med 1,5 procent over for dollaren og 1,2 procent over for euroen.

I en kommentar til den kommende afstemning skriver Ulrik H. Bie, cheføkonom i Nykredit Markets, at pundet kommer til at leve en omtumlet tilværelse i den kommende tid.

»Pundet blev styrket efter aftalen i fredags, men er blevet svækket igen efter Johnsons udmelding. Konservativ borgerkrig og et Labour-parti, der ikke vil koordinere budskaber, er ikke opskriften på en vinderkampagne. Nej-sidens budskab er enkelt: Vi skal tage vores selvstændighed tilbage. Meningsmålinger peger lidt i begge retninger, og pundet vil uden tvivl opleve en omtumlet tilværelse.«

Grafik: Pundet i fald over for dollar

Kilde: Bloomberg

Det britiske aktiemarked er oppe med godt en procent ved åbningen.