Bonusser hos kapitalforvaltere sprinter fra lønningerne

Direktørerne i verdens største kapitalforvaltere modtog sidste år bonusser, som i gennemsnit var 15 gange større end deres nominelle løn, skriver Financial Times.

Direktørerne i verdens største kapitalforvaltere modtog sidste år bonusser, som i gennemsnit var 15 gange større end deres nominelle løn. Fold sammen
Læs mere
Foto:

Himmelflugten i bonusudbetalinger skaber bekymringer omkring bonuskulturen i sektoren, som kan bidrage til risikable investeringer.

Camilla de Ste Croix, som er en ledende figur i en organisation for ansvarlig investering, kalder bonusordningerne, som i det mest ekstreme tilfælde var 30 gange basislønnen, "ude af kontrol".

- Efter finanskrisen kom der en del ny EU-regulering og tiltag tiltænkt banksektoren. Kapitalforvaltning har ikke mødt samme niveau af granskning. Tiltag for at begrænse overdrevne lønpakker og risikovillighed burde være sammenlignelige mellem investeringsbanker og kapitalforvaltere, siger Camilla de Ste Croix til Financial Times.

Forskellen mellem basisløn og egentlig løn inklusive bonusser er markant højere i kapitalforvaltning end i både investeringsbanker og almindelige banker.

I europæiske banker blev ledelsesbonusser i 2014 begrænset til to gange en almindelig bankmands løn, men Europa-Parlamentet stemte knebent imod lignede begrænsninger for kapitalfonde i 2013, skriver den britiske avis.