Bonusregn over GN-top trods tab

Ingen udbytte til aktionærerne for fjerde år i trærk p.g.a. store problemer. Men kæmpe bonus til ledelsen.

Foto: LISELOTTE SABROE
Aktionærerne må på fjerde år undvære udbytte af sine aktier i GN Store Nord, der producerer høreapparater og headset. Til gengæld har direktionen i selskabet høstet kæmpebonusser på op mod 100 pct. af grundlønnen det seneste år.

Det skriver dagbladet Børsen.

Koncerndirektionen i GN Store Nord fik godt nok fastfrosset sin grundløn i 2009, da selskabet foretog en række omstruktureringer for at spare sig ud af dens krise. Men selv om virksomhedens nettoresultat i 2009 blev et underskud på 77 mio. kr., har direktionen scoret 12 mio. kr. i bonus.

»Stigningen i koncerndirektionens samlede aflønning i forhold til 2008 skyldes to forhold. For det første blev der opnået en væsentligt højere bonus, og dernæst indgår der i 2009 en del af den teoretiske værdi af de warrants (aktie-opkøbsret, red.), der blev tildelt i 2009 som led i det langsigtede incitamentsprogram for GN Netcom og GN Resound,« skriver GN Store Nord i regnskabet.

Mike van der Wallen, der er chef for høreapparatvirksomheden GN Resound, har fået 4 mio. kr. i bonus oven i sin grundløn på 7 mio. kr. for sit arbejde med at skabe besparelser i forretningen i 2009.