Bonusfesten er tilbage

Topchefen for den tyske storbank, Deutsche Bank, får den højeste løn blandt de store børsnoterede selskaber i Tyskland. Læs her, hvad han tjener og hvor meget hans løn er steget på det sidste - trods finanskrisen.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bonusfesten er tilbage i de tyske banker.

Deutsche Bank har i hvert fald udbetalt kæmpe bonusordninger til sine topledere sidste år, og det har sendte den samlede løn for topdirektøren, Josef Ackermann, betydeligt i vejret.

Hans samlede løn var sidste år på voldsomem 9,5 millioner euro, svarende til 71,25 millioner danske kroner.

Det er lige så meget som seks millioner kroner om måneden, eller næsten 250.000 kroner per arbejdsdag.

Basislønnen på 1,6 millioner euro steg tilmed med hele 38 procent i forhold til året før, men oven i det har han så modtaget 6,7 millioner euro i forskellige former for langsigtede bonusordninger, fremgår det af Financial Times onsdag.

Deutsche Bank gav sidste år et overskud på fem milliarder euro og kom dermed stærkt igen efter dets første tab i 2008 siden anden verdenskrig.

Gennenmsnitslønnen for alle ansatte i Deutsche Bank var sidste år oppe på 147.000 euro, eller lige så meget som 1,1 millioner kroner.

I bankens afdeling for investeringer var gennemsnitslønnen på 1,6 millioner danske kroner.

Samlet udbetale Deutsche Bank sidste år 11,3 milliarder euro i forskellige former for løn og bonus til sine mange ansatte og 2,2 milliarder euro gik til særlige medarbejdere i banken, der påtog sig en særlig stor risiko.