Bøvl med Erik Damgaards børsrobot

Den tidligere IT-milliardær Erik Damgaards børsrobot Straticator gik i kage onsdag aften, og tre kunder måtte have erstatning for aktiehandler, der ikke blev gennemført. Det er småting - vi gennemfører hundredvis af handler hver dag, siger Martin Lykke, som er direktør for portalen NPinvestor, som kører Damgaards robot.

Foto: Betina Garcia. Erik Damgaard (forrest) da hans børsrobot Staticator blev opræsenteret på et seminar i februar 2014
Læs mere
Fold sammen

En storm i et glas vand. Sådan betegner Erik Damgaards partner Martin Lykke onsdagens rod med børsrobotten Straticator, som den tidligere IT-milliardær Erik Damgaard har udviklet.

En fejl hos en ekstern partner betød forleden, at tre aktiehandler ikke blev lukket ned i tide, og kunderne måtte sidde og se på, at kurserne faldt. Fejlen har skabt vrede, og mange har fået luft for deres frustration i NPinvestors chatrum. Men Martin Lykke opfordrer alle til at slå koldt vand i blodet: »Kunderne tabte i størrelsesordenen 60.000 kr., og de bliver kompenseret for deres tab,« lover han.

»Hændelsen udløste en voldsom debat og kritik, som til tider var direkte ubehagelig og helt, helt ude af proportioner. Ofte anført af personer, der end ikke havde en demo-konto på platformen. Man må meget gerne på chatten komme med velbegrundet kritik, men den etiske grænse går ved personangreb og beskyldninger om svindel.,« skriver Martin Lykke på NPinvestors hjemmeside og fortsætter:

»Jeg vil opfordre til, at man en anden gang holder hovedet lidt koldt og forbliver afventende. Der vil aldrig været nogle systemer, der kører 100 pct. hele tiden. Den eksisterer simpelthen ikke, men NPinvestor.dks partnere har stor vilje til at have så få fejl som muligt - og optræder fair, hvis der mod forventning skulle opstå fejl.«

Berlingske omtalte Erik Damgaards børsrobot for første gang sidste år, hvor han fortalte om sine nye partnere, Martin Lykke, som er medstifter af NPinvestor og NPForex og Adam Neal, som er adm. direktør for den britiske børsmægler Abshire Smith. Dengang sagde Damgaard om sin nyudviklede børsrobot Statocator:

»Det er sjovt at lave. Og selvfølgelig forventer jeg, at jeg får noget ud af det. Det har været et langt sejt træk at bygge platformen, men jeg synes, at vi har en pakke, der differentierer sig. Nu er udfordringen at finde flere money-managers og få kunderne på. Vi lever af det salær, vi får, hvre gang der bliver handlet. Forhåbentlig opnår vi kritisk masse, så det bliver en rigtig god investering.«