Børstilsyn suspenderer handel med bitcoin-relateret aktie

Det amerikanske børstilsyn, Securities Exchange Commission (SEC), har tirsdag suspenderet handlen med en populær bitcoin-relateret aktie, med henvisning til bekymringer om markedsmanipulation.

Det amerikanske børstilsyn, Securities Exchange Commission (SEC), har tirsdag suspenderet handlen med en populær bitcoin-relateret aktie, med henvisning til bekymringer om markedsmanipulation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benoit Tessier
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver AFP.

Det er selskabet Crypto Company, hvis aktiekurs er steget 1700 pct. fra 3,30 dollar til 575 dollar siden slutningen af september og frem til mandag aften, hvor SEC i første omgang gik ind for at stoppe handlen indtil den 4. januar.

En erklæring nævner SEC bekymringer vedrørende nøjagtighed og tilstrækkelighed af oplysninger på markedet om blandt andet kompensation betalt for reklame til fremme for virksomheden, samt oplysninger om planer for selskabets insidere om salg af deres andel af selskabets ordinære aktier.

Dertil kommer opståede spørgsmål vedrørende potentielt manipulerende transaktioner i selskabets aktiebeholdning i november 2017.

Firmaet beskriver sig selv som en tjeneste, der giver institutioner og enkeltpersoner "direkte eksponering" over for væksten i den "globale blockchain-udvikling".