Børssultne selskaber er enkeltstående cases

Selv om flere selskaber inden for kort tid har udtrykt interesse for at lade sig børsnotere, betyder det ikke nødvendigvis, at der er blevet et mere gunstigt klima i forhold til at gøre sin entré på den københavnske fondsbørs.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup


Sådan lyder vurderingen fra investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, efter at blandt andet Den Jyske Sparekasse har vist interesse for en børsnotering. Det gjorde banken ifølge Finanswatch i forbindelse med sit seneste årsregnskab.

Om det mere generelle klima for børsnoteringer herhjemme mener Per Hansen, at "det er fair at sige, at der er lidt grøde".

- Men jeg tror ikke nødvendigvis, at klimaet er blevet meget bedre. Man kan også sige, at hvis der er nogen, som siger, at de gerne vil på børsen, så kræver det også, at der er nogen i den anden ende, som kan være interesseret. Hver gang, der er en sælger, så skal der også være en køber, for at der finder en handel sted, påpeger investeringsøkonomen og tilføjer:

- Man kan sige, at hvis varen er god nok, og prisen er attraktiv nok, så kan man altid komme på børsen. Det er intet problem.
Ud over Den Jyske Sparekasse har også Nets og Imerco været meldt interesserede i en børsnotering ifølge henholdsvis Børsen og Berlingske.
Per Hansen vurderer dog, at det i disse tilfælde ikke har at gøre med et generelt mere gunstigt noteringskilma, men at der er nogle forskellige forhold, som gør det interessant for de enkelte cases med en børsnotering.I forhold til Imerco vurderer investeringsøkonomen, at ejerne af selskabet gerne vil sælge selskabet, hvis det kan ske til en fornuftig pris. Og i relation til Nets vil det handle om, at selskabets ejere, ATP og kapitalfondene Advent og Bain, kan se frem til en gevinst på omkring 10 mia. kr. ved en børsnotering af virksomheden, lyder det fra Per Hansen.

Han fortsætter med at nævne, at det i tilfældet med Den Jyske Sparekasse formentlig handler om nogle garanter, som er utilfredse med, at de ikke kan omsætte deres garantkapital.- Det er nok det, som det først og fremmest handler om, snarere end at klimaet er blevet bedre til at lade sig børsnotere, siger Per Hansen.

- Jeg er ikke af den overbevisning, at klimaet er fuldstændigt ændret på kort sigt. Jeg tænker også, at der altid er en god grund til, at der er nogen, som ønsker at fremhæve deres eget synspunkt omkring nogle ting. Men jeg kan ikke se, at klimaet er blevet dramatisk bedre inden for de sidste tre til seks måneder, tilføjer Nordnets investeringsøkonom.

Scandinavian Tobacco Group har foreløbigt været det eneste selskab, som i indeværende år er kommet på den københavnske fondsbørs. Til sammenligning var der to selskaber, der sidste år trådte ind på børsen - Sparekassen Sjælland og NNIT.

/ritzau/FINANS