Børssite går selv på vækstbørs

Det britiske selskab IQMoney går nu ind på det danske marked, efter virksomheden tirsdag introduceres på den danske vækstbørs GXG MTF.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grundideen i selskabet er at skabe verdens største onlineforum for investorer, hvor private investorer kan følge garvede investeringseksperter og få del i overskuddet.

IQMoney har indgået en Introducing Broker-aftale med Saxo Capital Markets og lancerer et socialt mødested på nettet for både professionelle investorer og private investorer.

- Idéen er at etablere et forum, hvor investeringsinteresserede brugere fra hele verden kan mødes og diskutere investeringsstrategier og aktietips med hinanden. Vi skaber altså et univers, hvor brugerne kan chatte, blogge og lære af hinanden, og så snart de ønsker at investere, kan de gøre det fra samme platform. På de gængse sociale medier som Facebook, Linkedin og Twitter har man ikke mulighed for dette, og vi tilbyder et afskærmet socialt medie, hvor brugerne kan debattere frit med hinanden, uden at den øvrige offentlighed får adgang til informationerne, siger CEO for IQMoney Rudolf Fontijn.

Den danske børsintroduktion er det første skridt ind på det skandinaviske marked, som IQMoney har store forventninger til.

IQMoney har lagt en langsigtet vækststrategi og satser på at indtage en række europæiske markeder i nær fremtid. Ud over Skandinavien går IQMoney efter at blive noteret på børsen i Frankfurt og Wien.

Næste skridt i planen er desuden at etablere IQMoney Bourse - en privat fondsbørs, hvor vækstvirksomheder kan blive noteret og dermed hente kapital fra private investorer, oplyser selskabet.

GXG Markets blev etableret i 1998 under navnet Dansk AMP (Dansk Autoriseret Markedsplads). Børsen er ejet af svenske GXG Global Exchange Group AB og skiftede i 2010 navn til GXG Markets og har hovedsæde i Horsens.