Børsmægler: USA-valg giver billige aktier

Børsmægler går mod strømmen og ser aktiemarkedet som billigt og med gode købsmuligheder op til afgørelsen af det amerikanske præsidentvalg.

Aktiekurser Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURICIO LIMA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kommende nats valg ef enten Trump eller Clinton som den amerikanske præsidents efternavn har fået mange aktieinvestorer til at trække følehornene lidt til sig på grund af usikkerhed om den amerikanske politik - især hvis Donald Trump går af med sejren. Men fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed ser situationen som et vindue for gode køb.

»Aktier er billigere, blandt andet på grund af usikkerheden om udfaldet af det amerikanske valg,« vurderer seniorrådgiver Henrik Arnfred, som mener, at aktier er vejen frem uanset hvem der er præsident fremover.

Bag de svingende aktiekurser og den politiske larm omkring valget er der nemlig ifølge Henrik Arnfred kommet en række gode nøgletal for væksten i både USA, Kina og nogle lande i Europa, og derfor har køber Investering & Tryghed med 8,5 milliarder kroner under forvaltning op på aktiemarkedet.

»Vi begynder at købe flere aktier på den anden side af valget, uanset hvem der vinder. Trump kan ikke gennemføre hele sin politik alene, og derfor tror vi, at effekten for økonomien og aktiemarkederne af, at han muligvis bliver præsident, er overdrevet,« siger Henrik Arnfred.

Han peger på, at magtfordelingen i de to kamre i Kongressen, Senatet og Repræsentanternes Hus, bliver afgørende for, hvordan Trump kan regere. Og lige nu tyder alt på, at ingen af de to partier får magten over begge kamre. Det vil lægge en dæmper på Trumps handlemuligheder.

Samtidig peger Henrik Arnfred på en ophobning af kontantbeholdninger hos globale kapitalforvaltere, og det tolket han som et signal om at øge aktieandele.

Investering & Tryghed solgte i øvrigt ud af de mest kursfølsomme aktier op til den britiske folkeafstemning om Brexit i juni men mener altså nu, at det er tid til at gå den anden vej.