Børshuse retter aktie-blikket mod Coloplast og GN

Det danske aktiemarked ventes at indlede ugen en anelse højere.

Wall Street viste vejen fredag, hvor aktiemarkedet rettede sig efter dansk børslukketid. Samtidig peger futures lidt op i såvel USA og Storbritannien og råder bod på en lidt blandet udvikling på de asiatiske børser.

Herhjemme kan der ventes opmærksomhed om GN Store Nord, efter at den schweiziske storbank UBS har vovet pelsen og sat GN Store Nord på sin liste over de mest foretrukne aktier. GN Store Nord kommer med regnskab fredag i næste uge.

C20 Cap-indekset sluttede fredag 0,4 pct. højere på niveau 651,16.

GN Store Nord var blandt de største vindere med en stigning på 2,2 pct. til 128,1 kr. En plads på UBS' liste over de mest foretrukne aktier er blevet ledig efter den schweiziske høreapparatproducent Sonova. Den schweiziske konkurrent gør status for sit andet kvartal af 2013/14 den 18. november.

Coloplast, der i sidste uge overraskede selv den mest optimistiske analytiker med sit skøn for overskudsgraden i 2013/14, kan tage lidt rampelys, efter at både Goldman Sachs, Handelsbanken og SEB Enskilda har skruet op for kursmålet på det danske medicoselskab i kølvandet af regnskabet for fjerde kvartal 2012/13. Mest aggressiv er Goldman Sachs, der holder fast i anbefalingen køb og løfter kursmålet til 490 kr. fra 431 kr. Handelsbanken løfter sit kursmål for Coloplast til 360 kr. fra tidligere 290 kr. og fastholder anbefalingen ”reducer”, mens SEB Enskilda løfter sit kursmål til 360 kr. fra tidligere 320 kr. Her hedder anbefalingen fortsat ”hold”. Coloplast-aktien faldt fredag 2,7 pct. til 348,7 kr., men efter en stigning på 10 pct. torsdag.

Novo Nordisk har fået godkendt sine nyeste insulinpenne Novorapid Flextouch og Levemir Flextouch hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det fortalte selskabet i en meddelelse fredag aften. Novo Nordisk regner med at lancere produkterne i USA i løbet af næste år, fremgår det. Novo-aktien steg fredag 0,3 pct. til 917, men efter et fald på over 7 pct. torsdag som reaktion på Novos kvartalsregnskab.

G4S afleverer tirsdag sin periodemeddelelse for tredje kvartal, men sammen med den også en strategiplan for fremtiden. Og særligt sidstnævnte vil med garanti stjæle fokus i tirsdagens handel. Da præsentationen rammer handlerbordene, allerede inden markedet åbner, er mandag imidlertid sidste dag for investorerne til at positionere sig i aktien inden meldingerne. G4S-aktien er desuden mandag blevet fjernet fra UBS' liste over de mindst foretrukne aktier. Aktien i sikringskoncernen faldt fredag 1,5 pct. til 22,46 kr.

Pandora har fået løftet kursmålet af Handelsbanken til 315 fra 270 kr. Aktien steg fredag 2,9 pct. til 269,6. Handelsbankens anbefaling er uændret "køb".

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk