Børsen endte med fine plusser efter store udsving

C20-indekset endte med et fint plus på 0,6 pct. til 348,53, efter at de græske økonomiske problemer gav store udsving grundet annonceringen af hjælp fra de europæiske lande.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas fik fortsat opmærksomhed efter onsdagens regnskab, som har været under finanshusenes lup.

- Det var meldingerne om Grækenland, som styrede markedets udvikling. Først kom meldingen om, at EU vil hjælpe, men senere blev aktierne sendt tilbage til udgangspunktet, efter at de klare linjer og detaljer udeblev. Nu ventes detaljerne at blive offentliggjort på tirsdag. Dermed er vi faktisk ikke blevet meget klogere, da vi havde ventet en redning og stadig ikke kender detaljerne, udtalte aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Vestas steg 1,9 pct. til kurs 273,5. Finanshuset Standard & Poors Research sænkede sit kursmål på Vestas til 349 kr. fra 386 kr. i kølvandet af regnskabet og gentog sin købsanbefaling. Standard & Poors Research skrev, at regnskabet for fjerde kvartal er stærkt. Det pointeres i analysen, at der ventes et ordrehop i 2011.

Vestas står til at lande en storordre på offshoremøller med en kapacitet på 400 MW. Det bekræftede kunden PNE Wind over for RB-Børsen. Tyske PNE Wind har onsdag tilbagekøbt et offshoreprojekt på 400 MW ved navn Gode Wind I. PNE Wind ejer i forvejen Gode Wind II, som er af samme størrelse, hvor man tidligere har oplyst, at man vil vælge Vestas-møller. RB-Børsen har torsdag morgen fået bekræftet, at PNE Wind har valgt Vestas som leverandør til begge offshore-parker. Den danske vindmølleproducent fungerer i forvejen som strategisk partner for PNE Wind omkring den tekniske udvikling af disse to projekter.

GN Store Nord steg 0,7 pct. til kurs 30,7. Selskabet skrev, at driften er gået bedre end ventet i fjerde kvartal, men fortalte også om hensættelser vedrørende GN Netcom. Overskuddet fra den normale drift i fjerde kvartal 2009 er bedre end ventet. EBITA lød tidligere på 65 mio. kr. Dog skrev GN Store Nord, at selskabet hensætter 85 mio. til juridiske omkostninger samt mulige forligsomkostninger.

D/S Norden lukkede 0,4 pct. højere i kurs 223,7, og FLSmidth steg 0,1 pct. til kurs 318,1.
Selskaberne fik nyt fra kunden og mineselskabet Rio Tinto, som fremlagde et svagt regnskab for 2009. Dog kommer Rio Tinto med gode udsigter for væksten, og koncernen ser også et markant opsving i råvarepriserne. Koncernen hæfter sig ved, at en tilbagetrækning af de økonomiske vækstpakker kan give volatilitet. På den lange bane er udsigterne stærke. Rio Tinto venter, at Capex-investeringerne vil ligge på 2,1 mia. dollar i 2010.

Neurosearch lukkede 1,3 pct. højere i kurs 189. Biotekselskabet præsenterede sent onsdag resultater fra fase III MermaiHD-studiet med Huntexil (pridopidine) til behandling af Huntingtons sygdom.

Spæncom lukkede 0,3 pct. højere i kurs 875, efter at koncernen sænkede forventningerne i halvårsregnskabet. Samtidig annoncerede Spæncom sparetiltag, og at koncernchef Peter Assam fratræder sin stilling.

RB-Børsen