Børsdyk kan få kapitalfonde til at blive længere i Nets

Nynoterede Nets lægger ud med kursfald. Analytiker vurderer, at det kan forsinke ejeres planer om at sælge ud.

Foto: Scanpix/Nikolai Linares. Nets fejrede fredag formiddag børsnoteringen i hovedsædet i Ballerup. Her er det den administrerende direktør i Nets, Bo Nilsson. Aktiekursen var dog lidt mindre festlig og dykkede under udbudskursen. Scanpix/Nikolai Linares
Læs mere
Fold sammen

For investorer, der på forhånd har lagt 150 kroner per aktie i børsdebutanten Nets, er hver aktie fredag eftermiddag blevet omkring to kroner mindre værd.

På forhånd var der ellers ventet en stigning, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

- Allerede efter lidt mere end en times handel dykkede kursen ned under afregningsprisen. Man kan godt kalde det en skuffelse, siger Per Hansen, som uddyber, at der ikke er nogen særlig dårlige nyheder, der er skyld i faldet.

- Der er meget teknik i, hvad der sker på den første dag. Der er ikke noget, der er forandret i Nets i de sidste 24 timer, siger han.

Men ifølge Per Hansen kan investorernes skuffelse over en manglende gevinst få betydning på længere sigt for de kapitalfonde, der har solgt ud af Nets i forbindelse med børsintroen.

Kapitalfondene Bain og Advent går fra at eje 85,9 procent af Nets til 32,6 procent i forbindelse med børsintroen, men må på grund af en klausul ikke sælge yderligere ud af beholdningen før om 180 dage.

- Den skuffende børsdebut vil med stor sandsynlighed sætte sig i benene hos investorerne, siger Per Hansen, som mener, at de vil være lidt mere tilbageholdende med at købe.

- Med forbehold for at investorer indimellem har kort hukommelse, så tror jeg, at det, der er sket i dag, betyder, at kapitalfondene kommer til at eje Nets-aktier i en længere periode.

- Og når de på et senere tidspunkt i 2017 sælger yderligere ud af aktierne, bliver det til en lavere pris, end den man kunne have forestillet sig før børsdebuten, siger Per Hansen.

Selv om aktiekursen dykker et lille nøk på første handelsdag, så er der allerede tjent store gevinster på børsnoteringen.

De ejere, der i 2014 købte Nets af en række danske og norske banker for 17 milliarder, kunne med udbudskursen på 150 kroner per aktie se markedsværdien stige til 30 milliarder kroner.

- De kapitalfonde, der har tjent pengene, er ATP og så er det topledelsen og 70 ledende medarbejdere, som sælger en del af deres aktier. Så midt i skuffelsen er der også rigtig mange, der har grund til at glæde sig over børsdebuten, siger Per Hansen.

/ritzau/