Børsdebutantens næstformand: Ejerne har allerede taget de store risici

Umiddelbart har det ikke været et tema for bestyrelsen i biotekselskabet Orphazyme, der er på vej på børsen i København, at de store ejere bag selv ville finansiere de igangværende studier med selskabets lægemiddelkandidat - i stedet for at hente pengene gennem en børsnotering.

Orphazyme pressemøde. Bo Jesper Hansen, næstformand i bestyrelsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Holdings sidder eksempelvis på godt 33 pct. af Orphazyme, og umiddelbart er de op til 690 mio. kr., der forventes at blive rejst ved børsnoteringen, eksklusive retten til overallokering, ikke den store mundfuld for medicinalselskabets pengetank, men en børsnotering rummer nogle fordele, der gør det til den rette vej at gå lige nu.

Sådan lyder det fra Bo Jesper Hansen, der er næstformand i bestyrelsen hos Orphazyme.

»Vi er nået frem til den her beslutning gennem et strategiarbejde i bestyrelsen. Her er vi nået frem til den konklusion, at tidspunktet og klimaet er det rette til en børsnotering nu, så vi kan invitere andre med ind i selskabet«, siger han til Ritzau Finans.

»Vi står med potentielt fire indikationer, så der vil være et stort nyhedsflow fremadrettet, og der er det vigtigt at have en platform til at distribuere det nyhedsflow fremadrettet. Det er trods alt mere interessant med en børsplatform til det, og det vil også øge fokus på selskabet internationalt,« fortsætter næstformanden.

STORE RISICI ALLEREDE TAGET

Han afviser, at børsnoteringen er valgt for at sprede risici ved de igangværende studier inden for fire forskellige indikationer med Orphazymes' lægemiddelkandidat ud på flere hænder - og væk fra ejerne bag.

Han vurderer nemlig, at de største risici allerede er taget.

»Vi synes jo, at der er taget store risici fra eksempelvis Novo og Sunstone allerede. De er fundamentale i det her projekt. Ejerne har været med i otte år og bragt 400 mio. kr. til bords. Der har de taget alle de store risici,« siger Bo Jesper Hansen.