Børsdebutant tager Wall Street med storm

Onsdagens børsdebutant på børsen i New York, internetfirmaet Godaddy, kommer meget pænt fra start efter sin notering.

Læs mere
Fold sammen

Godaddy er verdens største inden for registrering af internetdomæner med 59 mio. af slagsen under sine vinger, og leverer også andre tjenester, såsom hosting og sikkerhed, på nettet.

Aktierne i Godaddy blev udbudt til 20 dollar per aktie, men efter godt en halv times handel er de steget 30 pct. til 26 dollar stykket.

Ifølge Bloomberg er der lidt over 150 mio. aktier i firmaet, som dermed er oppe på en værdisætning på 3,9 mia. dollar, eller 27 mia. kr., efter den indledende købsinteresse.

Godaddy havde til sammenligning en omsætning på 1,39 mia. dollar i 2014 men havde - som i de foregående år - røde tal på bundlinjen, og gælden var vokset til 1,4 mia. dollar ved udgangen af året.

Domæneselskabet, der har gjort sig bemærket i USA med en række kontroversielle og sexistiske tv-reklamer, især i forbindelse med Super Bowl-kampene, tror dog på pæn vækst fremover. Især fordi der er stort potentiale blandt små forretninger og uden for USA's grænser, hvor Godaddy endnu ikke er særligt veletableret.

Det er kapitalfondene Silver Lake Management og KKR, der står for noteringen af det 18 år gamle firma. Fondene overtog selv Godaddy i 2011 for et beløb på i omegnen af 2,5 mia. dollar.

/ritzau/FINANS