Børschef: Ingen selskaber kan trække hele børsen ned

Ugebrev for Bestyrelser skriver, at hvis enkelte selskaber på First North skuffer, så kan det trække hele minibørsen ned. Børschef afviser.

Ugebrev for Bestyrelser skriver i en analyse, at First North, også kaldet minibørsen, risikerer at blive udsat for voldsomme og bredt funderede kursfald til sommer eller til efteråret, når enkeltselskaber må erkende, at de optimistiske forventninger ikke står til at indfri.

Men chefen for First North, Carsten Borring, siger til Business.dk, at han er meget uenig i de drastiske konklusioner i analysen.

"Det skulle da være mærkeligt, hvis alle aktier falder fordi to virksomheder skuffer. Men man skal huske på, at selskaberne er meget forskellige og opererer i vidt forskellige industrier. Desuden skal passe på med at se First North som en lille dansk spiller - vi er en stor nordisk børs med 81 noterede selskaber. Det skulle overraske mig meget, hvis et par skuffelser eller tre skulle trække hele markedet drastisk ned," siger Carsten Borring.

Han understreger dog, at det er risikofyldte aktier på First North.

"Og det mener vi, at investorerne er dygtige nok til at gennemskue. Der er jo ikke nogle af de oplysninger i ugebrevet, som man ikke kan finde på First North eller som amn ikke har kunnet læse i prospekterne," siger Carsten Borring.

Han peger desuden på, at den lave likviditet ikke er så lav endda. Han mener, at man også vil kunne finde selskaber i C20-indekset, der også ville falde eller stige pænt i kurs, hvis der blev sat aktier til salg for 100.000 kr.

"Udsvingene i kursudviklingen vil være større i de her virksomheder end på de store børser - sådan er det. Men sådan er det også for de små selskaber på Københavns Fondsbørs, fordi der skal mindre til at rykke dem," siger Carsten Borring til Business.dk.