Børschef: DONG kan komme hurtigt i C20

DONG Energys entré på fondsbørsen i København torsdag morgen er blevet fulgt med stor interesse. Og interessen blandt investorerne er også ganske enorm, hvorfor DONG Energy synes på direkte kurs mod eliteindekset herhjemme, C20 Cap.

Børsintroduktion DONG. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indekset revideres normalt to gange om året - i juni og i december - begge gange baseret på de 25 største selskaber herhjemme målt på markedsværdi, hvoraf de 20 mest omsatte papirer udgør eliteindekset.

Skæringsdatoen for revideringen i juni var den 31. maj, og dermed kan Dong Energy efter de normale regler først komme i C20 i december-revideringen. Men måske kan det dog ske hurtigere end det - der findes nemlig også en undtagelse til reglen, lyder det fra Bjørn Sibbern, der er børschef hos Nasdaq OMX i København, som driver fondsbørsen.

- Selvfølgelig bliver det en C20-aktie, når man tager størrelsen af den i betragtning. Så der er ikke nogen tvivl om, at den kommer ind på et eller andet tidspunkt. Vi har også noget, der hedder fast track, så den kan i princippet komme ind før. En ting er i hvert fald sikkert: Det bliver spændende at følge, hvornår DONG kommer ind i C20, siger Bjørn Sibbern til Ritzau Finans.

TV: Euforisk DONG skal nu levere varen

 

Hvis Nasdaq OMX tillader DONG et såkaldt "fast track" til C20 Cap-indekset, vil indekset frem til december-revideringen bestå af 21 aktier i stedet for 20. Bjørn Sibbern vil ikke ud med, hvad kravene til en hurtigere vej ind i eliteindekset er, men ligesom tilfældet er for de normale revideringer, er de baseret på markedsværdi og omsætning i aktien.

Efter godt en times handel på debutdagen torsdag er DONG Energy-aktien omsat for omkring 3,3 mia. kr. og stiger med 9,9 pct. til 258,20 kr. Det giver en markedsværdi på knap 108 mia. kr. - den sjettestørste blandt de selskaber, der er noteret på børsen i København.