Børschef: DONG kan komme hurtigt i C20

DONG Energys entré på fondsbørsen i København torsdag morgen er blevet fulgt med stor interesse. Og interessen blandt investorerne er også ganske enorm, hvorfor DONG Energy synes på direkte kurs mod eliteindekset herhjemme, C20 Cap.

Foto: Liselotte Sabroe. Børsintroduktion DONG.
Læs mere
Fold sammen

Indekset revideres normalt to gange om året - i juni og i december - begge gange baseret på de 25 største selskaber herhjemme målt på markedsværdi, hvoraf de 20 mest omsatte papirer udgør eliteindekset.

Skæringsdatoen for revideringen i juni var den 31. maj, og dermed kan Dong Energy efter de normale regler først komme i C20 i december-revideringen. Men måske kan det dog ske hurtigere end det - der findes nemlig også en undtagelse til reglen, lyder det fra Bjørn Sibbern, der er børschef hos Nasdaq OMX i København, som driver fondsbørsen.

- Selvfølgelig bliver det en C20-aktie, når man tager størrelsen af den i betragtning. Så der er ikke nogen tvivl om, at den kommer ind på et eller andet tidspunkt. Vi har også noget, der hedder fast track, så den kan i princippet komme ind før. En ting er i hvert fald sikkert: Det bliver spændende at følge, hvornår DONG kommer ind i C20, siger Bjørn Sibbern til Ritzau Finans.

TV: Euforisk DONG skal nu levere varen

 

Hvis Nasdaq OMX tillader DONG et såkaldt "fast track" til C20 Cap-indekset, vil indekset frem til december-revideringen bestå af 21 aktier i stedet for 20. Bjørn Sibbern vil ikke ud med, hvad kravene til en hurtigere vej ind i eliteindekset er, men ligesom tilfældet er for de normale revideringer, er de baseret på markedsværdi og omsætning i aktien.

Efter godt en times handel på debutdagen torsdag er DONG Energy-aktien omsat for omkring 3,3 mia. kr. og stiger med 9,9 pct. til 258,20 kr. Det giver en markedsværdi på knap 108 mia. kr. - den sjettestørste blandt de selskaber, der er noteret på børsen i København.