Børsåbning i USA: Flest minusser frem mod politisk møde

Foto: DON EMMERT

Den amerikanske handel med aktier lægger roligt fra land onsdag, hvor investorerne træder varsomt op til et møde omkring samhandel mellem USA og EU.

Efter kort tids handel falder to ud af de tre ledende indeks, S&P 500 og Dow Jones, mellem 0,1 og 0,3 pct. Samtidig stiger Nasdaq-indekset 0,1 pct. Det følger, efter at de tre indeks tirsdag var overvejende positive og primært lukkede med plusser.

- Gårsdagens positive tone i aktiemarkederne er blevet erstattet af forsigtighed, idet investorerne venter og ser, om mødet mellem Donald Trump (USA's præsident, red.) og Jean-Claude Juncker (EU-Kommissionens formand, red.) vil ende med et brag, skriver chefanalytiker Chris Beauchamp fra IG i en analyse ifølge Marketwatch.

På mødet onsdag vil Donald Trump og Jean-Claude Juncker tale om samhandel, efter at USA tidligere har indført ekstratold på import af stål og aluminium fra Europa, ligesom der er blevet truet med ekstratold på amerikansk import af europæiske biler.

Mens investorerne venter på udfaldet af mødet, der er sat til at starte 19.30 dansk tid, kan de evaluere en efterhånden lang række af offentliggjorte regnskaber.

Blandt andet har bilproducenten General Motors leveret et regnskab for andet kvartal, der isoleret set var bedre end ventet målt på indtjeningen, men som også indeholdt en nedjustering af helårets forventninger på grund af store udsving i primært sydamerikanske valutaer og dyre råvarer. General Motors-aktien starter 6,4 pct. lavere.

Regnskab er der ligeledes kommet fra Boeing, som falder 2,2 pct. Det sker på grund af store nedskrivninger i et ellers fint kvartal, hvor resultaterne endte marginalt bedre end ventet hos analytikerne, og hvor forventningerne til helårets salg samtidig blev løftet.

Sødere modtagelse er der af læskedrikproducenten Coca-Colas regnskab for andet kvartal, som indeholdt bedre end ventede resultater for både omsætning og indtjening. Coca-Cola-aktien løfter sig 1,7 pct.

Også Tennant, der producerer professionelt rengøringsudstyr og er en konkurrent til danske Nilfisk, har leveret regnskab for andet kvartal. Det viste en bedre end ventet udvikling på omsætningen, ligesom indtjeningen endte højere end ventet. Oveni regnskabet opjusterer Tennant sine forventninger til helåret, og det takker investorerne for ved at sende aktien 4,4 pct. op.

/ritzau/FINANS