Børsåbning i USA: Apple nærmer sig 1000 mia. dollar i markedsværdi

Foto: OMER MESSINGER.
Læs mere
Fold sammen

Apple har som ventet kurs mod rekord fra åbningen af det amerikanske aktiemarked onsdag, hvor et stærkt regnskab belønnes af investorerne.

I det øvrige marked er stemningen også hæderlig, selv om USA's præsident, Donald Trump, ifølge flere nyhedsmedier overvejer at indføre en told på 25 pct. på kinesiske varer for 200 mia. dollar i stedet for den toldsats på 10 pct., som tidligere har været fremme.

Rygterne medvirkede tidligere onsdag til små fald i S&P 500- og Dow-futuren, men de to indeks er åbnet højere. S&P 500 stiger med 0,2 pct., mens Dow ligger 0,04 pct. højere. Bedst går det Nasdaq-indekset, der stiger med 0,4 pct. og nyder godt af Apples succes.

Telefon- og computergiganten leverede tirsdag aften et stærkt regnskab, hvor både indtjening og omsætning overraskede positivt, ligesom koncernen har stærke forventninger til fjerde kvartal.

Onsdag stiger Apple 4,4 pct. til 198,59 dollar og nærmer sig så småt en markedsværdi på 1000 mia. dollar. Passeres milepælen - markedsværdien ligger nu på 960 mia. dollar - vil Apple være det første selskab nogensinde, der har en markedsværdi på over 1 billion dollar. Den seneste lukkerekord i Apple er fra den 25. juli og hedder 194,82 dollar.

Ikke alt går dog fremad for verdens mest værdifulde selskab. Det stærke resultat i andet kvartal blev blandt andet skabt på baggrund af et uændret iPhone-salg, og Apple-aktionærerne kan onsdag læse artikler om, at kinesiske Huawei har overhalet Apple som verdens næststørste mobilproducent efter Samsung.

TESLA TIL EKSAMEN

Blandt onsdagens regnskabsaktuelle er Ferrari, der stiger 1,7 pct. efter et regnskab, der bød på fremgang i såvel indtjening som overskud.

Sygekassen Humana overgik også analytikerforventningerne og stiger 1,2 pct. på sit kvartalsregnskab.

Efter lukketid vil investorerne holde et vågent øje med regnskabet og meldingerne fra Tesla, der er faldet igennem de seneste uger og slås med store underskud.

Tesla falder med 1,2 pct. fra åbningen.

Mere dramatisk er udviklingen i det lille selskab Diebold Nixdorf, der udbyder ydelser inden for betalingsservice til detailsektoren. Selskabet falder op mod 34 pct. efter et skuffende regnskab.

/ritzau/FINANS