Børs-succes: Matas overhaler konkurrenter

Knap et halvt år efter noteringen af Matas på København Fondsbørs kan denne børsføring kåres som den mest succesfulde de seneste fire-fem år.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Siden noteringen i juni er Matas-aktien steget 22 procent, og det er mere end konkurrenterne.
Læs mere
Fold sammen

De mest oplagte nære sammenligninger, Pandora og Zealand Pharma, har fået mange skrammer undervejs, og de cases er næppe opskrif­ten på en succesfuld børsføring. På trods af den vellykkede Matas-børsnotering, som både tidligere ejere og nye investorer an­tageligt har været tilfredse med, har det dog været meget småt med følgeskabet af andre nye selskaber på børsen.

I en statusanalyse konkluderer Økonomisk Ugebrev ellers, at der blev fundet med meget fin og sund balance mellem købere og sælgere, da Matas skulle noteres. En sammenligning med fire børsnoterede peer group-selska­ber viser, at Matas siden noteringen har klaret sig kursmæs­sigt i den absolut bedste ende, kun overgået af amerikanske AmerisourceBerg, som dog ikke er direkte sammenlignelig med Matas. 

Siden noteringen i juni er Matas-aktien steget 22 procent, og det er mere end konkurrenterne Walgreen (+15 procent), Jean Coutu (+9 procent), CVS/caremark (+14 procent). Den pæne kursudvikling på alle selskaberne afspejler, at de professionelle investorer i høj grad har ef­terspurgt stabile selskaber inden for denne branche. 

At Matas-aktien ligger som en af de bedste i klassen, skyldes dels, at aktien blev solgt til den »rigtige« værdiansættelse, altså hverken for dyrt eller for billigt, og dels at selskabet fortsat har en meget stærk markedsposition uden den store konkurrence, og at ledelsen har formået at konsoli­dere selskabets stærke position.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 40.

Tilmeld dig Økonomisk Ugebrevs gratis nyhedsmail her