Bølger skal redde Lindø-job

Lindøværftet vil være et perfekt sted at udvikle bølgeenergimaskiner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fastslår formanden for Danfoss Jørgen Madsen Clausen, som også står i spidsen for bølgeenergi-projektet Wave Star. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

- Projektet er endnu umodent, men det vil måske passe med at sætte gang i en egentlig serieproduktion, når værftet lukker om to-tre år, siger Jørgen Mads Clausen til Nyhedsbrevet 3F.

Udmeldingen passer lige ind i et udspil fra 3F om lave Lindøværftet om til et kraftcenter for vedvarende energi. Et "Energy Valley" med californiske Silicon Valley som forbillede.

Vindmølleproducenten Skykon har allerede vist interesse for at rykke ind på Lindøgrunden.

- Elementerne, idéerne og arbejdskraften er til stede. Alle må kunne se, at der her er en enestående chance for at skabe udvikling, beskæftigelse og eksport på ruinerne af Lindø, siger 3F's formand, Poul Erik Skov Christensen.

På samme måde som man i sin tid sparkede vindmølleindustrien i gang med statsstøtte, vil det være helt afgørende, at der samtidig indgås en aftale om tilskud til de nye energiprojekter.

Jørgen Mads Clausen er helt enig i, at statsstøtte er nødvendig.

- Ikke til os, men for eksempel til Dong. Der vil være fejl i starten, og uden støtte vil det være for dyrt at sætte et anlæg op. Men kommer vi ikke i gang, får vi heller ingen erfaringer, siger Jørgne Madsen Clausen til Nyhedsbrevet 3F.

3F foreslår, at regeringen og borgmestrene i området forhandler med A.P. Møller-Mærsk om anvendelsen af de over én million kvadratmeter i Munkebo.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )