Bølge af afnoteringer på vej

Aktionærerne i en lang række børsnoterede virksomheder kan se frem til at modtage et købstilbud inden for det kommende år.

Foto: Brian Bergmann
Gamle hæderkronede selskaber som DFDS, ØK og D/S Norden er blandt de selskaber, hvor markedsværdien i dag er så lav, at den ligger under de reelle værdier i selskaberne.

Det skriver dagbladet Børsen.

Men især mindre virksomheder, hvor kurserne er faldet kraftigt efter den økonomiske afmatning, kan ifølge eksperter blive godbidder for kapitalfonde og større virksomheder, som leder efter gode tilbud på børsen i København.

Læs også: To selskaber på børsen inden nytår

Fredag oplyste den kriseramte betonproducent H H, at selskabet havde modtaget flere ikke-bindende henvendelser om at overtage selskabet, og det kan blive det første af flere overtagelsesforsøg.

»Vi kommer til at se en række købstilbud og afnoteringer inden for det næste års tid. Der er flere selskaber, som er i finansielle vanskeligheder, og hvor der angiveligt bliver regnet på, om kursen afspejler værdierne i selskabet,« siger aktiechef Niels Leth fra SEB Enskilda.Plukkemodne

Dagbladet Børsens beregninger viser, at fraregnet banker, finansielle virksomheder og ejendomsselskaber har 60 ud af 126 selskaber en kurs/indre værdi under 1,1.

»Et selskab handles typisk under 1 i indre værdi, hvis det har leveret dårlige resultater og samtidig destruerer værdi, eller der er en forhøjet konkursrisiko. Men vurderer nogen, at udviklingen kan vendes, er et købstilbud en mulighed,« siger aktiestrateg Michael D. Jørgensen fra Nykredit Markets.