Boconcept nedjusteres til "hold" fra "køb" af Danske Eq.

 

Anbefalingen af BoConcept nedjusteres til "hold'" fra "køb" af analytikerne hos Danske Equities. Nedjustering skyldes, at aktien er steget 33 pct., siden Danske Equities begyndte dækningen af aktien. I dag handles den tæt på analytikernes fair værdi på 422, da Boconcept onsdag middag lå i kurs 425 kr.

 

Boconcept besluttede tirsdag at lukke produktionen i Hornslet og samtidig at sælge en produktionsenhed i Litauen. Begge dele sker som forsøg på at spare på omkostningerne i koncernen.

 

Lukningen i Hornslet vedrører Boconcepts produktionsafsnit for polstermøbler og vil medføre fyring af 60-70 medarbejdere. Aktiviteterne flyttes til en underleverandør i Litauen, hvorved det allerede eksisterende samarbejde udvides, således at alt Boconcepts møblepolsterproduktion til det europæiske marked fremover vil finde sted i Litauen.

 

Samtidig vil Boconcepts trækomponentfabrik i Litauen blive solgt. Trækomponentfabrikken ventes at fortsætte som underleverandør til Boconcept - blot under nyt ejerskab. Overdragelsen ventes at ske den 1. marts. Lukningerne er i tråd med selskabet strategi, skriver Danske Equities.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )