B&O vil have motorcykel-boss og ISS-formand i bestyrelsen

Der er lagt op til en væsentlig rokade i Bang & Olufsens bestyrelse på den kommende generalforsamling. På nyvalg er ISS' formand og tidligere kapitalfondspartner Ole Andersen og Tue Mantoni, der er adm. direktør for Triumph Motorcycles. (Opdateret)

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Lars Brorsen og den tidligere Bordea-topchef Thorleif Krarup genopstiller ikke.

Det gør til gengæld Jørgen Worning, Peter Skak Olufsen, Niels Bjørn Christiansen og Rolf Eriksen.

Ole Andersen, som oprindeligt har en baggrund som cand.merc. og statsautoriseret revisor, blev efter ansættelser hos Arthur Andersen og Skandinavisk Holding chef for Corporate Finance hos Alfred Berg og senere global chef for Corporate Finance hos SEB Enskilda Securities.

Fra 2003 til 2008 var Ole Andersen senior partner i kapitalfonden, EQT. Ole Andersen er formand for bestyrelsen i ISS og formand for bestyrelsen i Privathospitalet Hamlet.

Den nyopstillede Tue Mantoni har en baggrund som cand.merc. (mat.). Han blev efter ansættelse hos Bjørnskov & Co., Goldmann Sachs i London og McKinsey i København og London kommerciel direktør hos Triumph Motorcycles Ltd. i England, hvor han siden 2008 har fungeret som administrerende direktør.

"Ole Andersens profil er forretningsudvikling og finans, mens Tue Mantoni hargrundig erfaring inden for luksusvarer, senest som administrerende direktør hosTriumph. Triumpf er et luksusbrand inden for motorcykelindustrien og har mangeparalleller til Bang & Olufsens forretningsstruktur, idet Triumph har egendistribution og produktudvikling samt er i hård global konkurrence med debilligere japanske motorcykler," lyder begrundelsen for at indstille de to erhvervsfolk til Bang & Olufsen-bestyrelsen.