B&O fyrer 200-300 i Struer

Det kriseramte Bang & Olufsen i Struer skal fyre mellem 200 og 300 medarbejdere. Det oplyser kilder til DRs P4 Midt & Vest. (Opdateret 08.38)

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
De sorte skyer trækker atter sammen over Bang & Olufsen. Ifølge DRS P4 Midt og Vest skal audio- og visuelkoncernen afskedige mellem 200 og 300 medarbejdere, og krisen strammer altså til om virksomheden, der kæmper med en voldsomt faldende indtjening og en styrtdykkende aktiekurs.

Hos B&O ønsker man dog ikke at kommentere fyringerne.

"Jeg kan hverken be- eller afkræfte noget som helst, før vi kommer med vores regnskabsmeddelelse senere i dag," siger pressechef i B&O, Tino Pedersen til business.dk.

B&O er i dag aktuelle med halvårsregnskabet for første halvdel af 2008/2009. Regnskabet ventes dog ikke at indeholde de store overraskelser da koncernen allerede i december var ude med en voldsom nedjustering. Her meddelte B&O med topchef kalle Nielsen i spidsen at man forventer et resultat i niveauet -260 til -380 millioner kroner.

Rædselsår for B&O
2008 var et rædselsår for B&O. Koncernen måtte vinke farvel til godt og vel 4 milliarder i kursværdi efterhånden som det ellers anerkendte designikon sendte den ene nedjustering efter den anden på gaden.

I dagens udgave af Børsen langer en tidligere direktør i B&O kraftigt ud efter topledelsen, som efter hans mening har nølet.

"I mit sind er der ingen tvivl.Bestyrelsen med Jørgen Worning i spidsen har fuldstændig misfortolket den udvikling, som har stået på i syv – otte år, og som Apple i bund og grund startede," siger Lars Kirstein, der tidligere var direktør for B&O i Norden, Polen og Baltikum.

Se billederne af B&O.