B&O-chef: Flot indtjening trods forsinkelser

Topchef Torben Ballegaard Sørensen udtrykker stor tilfredshed med regnskabet. B&O-chefen tror meget på produktionen af lydsystemer til biler fremover - trods manglende lønsomhed.

"Jeg er meget glad for, at vi endnu engang viser, at vi har en solid indtjening. Så solid, at vi faktisk oversteg vores egne forventninger til resultatet," siger Torben Ballegaard Sørensen.

Han understreger, at fremgangen er "ekstra flot", når den ses i forhold til den forsinkede lancering af tv-serien Beovision 8. Der er tale om en fladskærme, som gerne skulle afløse de populære M-fjernsyn fra B&O. Foreløbig er Beovision 8 lanceret i en 26 tommer-udgave, men en udgave på 32 tommer er lige på trapperne.

Med regnskabet fulgte en opjustering af 2010-målene for koncernen.

Ledelsen satser nu på en EBIT-margin på 12 pct. i 2010 mod tidligere 10 pct. Derimod fastholdes målet om en omsætning på 6 mia. kr. til samme tid.

"Vi er sikre på, at vores ambition er opnåelig, for vi ved, at der kommer en række spændende produkter de nærmeste år. Og når vores forretning kan vokse mere end forventet, som det har været tilfældet i det seneste regnskabsår, så er det en understregning af, at vi har potentialet til at nå de seks milliarder kroner i omsætning," siger Torben Ballegaard Sørensen.

Et forholdsvis nyt forretningsområde hos B&O er Automotive, der dækker over lydsystemer til biler. B&O har foreløbig indbygget systemet i flere Audi-modeller, og der er indgået aftale med en endnu ukendt europæisk bilproducent.

"Jeg er rigtig glad for, at Automotive for alvor er skudt i gang med en omsætningsvækst på knap 70 mio. kr. Vi mangler at få rentabiliteten helt på plads, men det skal nok komme," siger Torben Ballegaard Sørensen.

B&O fik i regnskabsåret 2006/07 et overskud før skat på 524 mio. kr. og omsætningen blev knap 4,4 mia. kr. Dermed satte koncernen rekord, da den aldrig før har leveret et overskud over en halv milliard.
(RB-Børsen)