B&O-chef: Danmark og UK er vores to bekymringer

Det danske og det britiske marked udgør de største bekymringer hos ledelsen hos B&O, og da der samtidig er tale om nogle af koncernens største markeder, er de ganske væsentlige.

"Når vi ser i krystalkuglen, så er vi begyndt at se lidt mere positive takter i første kvartal i Storbritannien, men sammenligningskvartalet var svagt. Vores anden store bekymring er det danske marked. Vi er eksponeret en del mod danskernes forbrug, og Danmark har foreløbig udviklet sig lidt negativt i første kvartal," sagde koncernchefen hos B&O, Torben Ballegaard Sørensen, på en telekonference mandag i forbindelse med årsregnskabet.

Væksten i især Storbritannien skuffede i det forgangne regnskabsår, da B&O måtte sande, at 4 pct. af omsætningen året før gik tabt. For Danmarks vedkommende var der tale om en positiv vækstrate på 1 pct. i 2006/07. Blandt andre markeder, hvor det ikke går helt som det skal, kan nævnes Italien og USA, men her er ledelsen ganske fortrøstningsfuld.

"Jeg venter, at Italien vil vise en solid to-cifret vækstrate, når året er omme. I USA vil vi også se vækst, ikke mindst takket være introduktionen af vores nye tv derovre," sagde Torben Ballegaard Sørensen.

Han oplyste i øvrigt, at første kvartal foreløbig har vist, at den gode udvikling i Tyskland fortsætter.
(RB-Børsen)