Bloomberg trues af automatiske handler

Finansdatacenteret og handelsplatformen Bloomberg kæmper i øjeblikket for at beholde finanskæmpen Pimco som kunde, mens ærkerivalerne hos Tradeweb forsøger at lokke Pimco væk.

Foto: © Mike Blake / Reuters. Arkivfoto. Pimco.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

I øjeblikket er handelsaktivitet mellem banker og deres kunder næsten lige fordelt mellem de to platforme, men de store institutionelle investorer foretrækker Tradeweb, som tillader automatiske handler.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at obligationsmarkedet oplever strukturelle udfordringer. Vi ser mere efterspørgsel efter intelligente købsalgoritmer og gennemsigtige omkostninger, siger Christian Houff, stifter af Quantative Brokers, til Financial Times.

Et skifte fra Pimco, som er en enorm spiller inden for obligationshandel, vil sætte Tradeweb i en dominerende stilling.

Bloomberg er muligvis nødsaget til at introducere samme mulighed for automatiske handler. Det strider dog fundamentalt med selskabets forretningsmodel, som er bygget på, at investorer skal bruge data og nyheder fra selskabets terminaler.

Markedet for obligationshandel bevæger sig generelt mod en mere kvantitativ tilgang og brug af algoritmer. JPMorgan og Credit Suisse er også ved at udvikle hver deres automatiske platforme, skriver Financial Times