Blød aktie-åbning i vente

Der er udsigt til en blandet åbning på de europæiske aktiemarkeder tirsdag morgen, hvor ingen særlige nyheder dominerer billedet.

Læs mere
Fold sammen

Morgenen kan dermed komme til at fortsætte de seneste dages tendenser, hvor blandt andet det hjemlige C20 Cap-indeks har svunget fra plus til minus stort set hver dag.

Mandag gav et lille løft på 0,5 pct. til det danske eliteindeks, som dermed lukkede i indeks 653,24 - eller kun lidt over 1 pct. fra rekorden.

Ved 8-tiden tirsdag morgen peger de europæiske aktiefutures på en åbning omkring nulpunktet, måske med lidt rød slagside.

Blandt de hjemlige selskaber kan noget af interessen blive rettet mod Genmab, der har modtaget en milepælsbetaling på 8 mio. dollar fra partneren Janssen Biotech og derfor opjusterer 2013-forventningerne.

Genmab, der bejler til en plads i C20-indekset, når sammensætningen af dette opdateres i næste uge, venter nu en 2013-omsætning på 595 til 635 mio. kr. og et driftsresultat på mellem minus 30 og plus 35 mio. kr. - begge prognoser er løftet med 45 mio. kr. Biotekaktien lukkede mandag i kurs 215,60.

Novo Nordisk har fået et højere kursmål fra JPMorgan. Det amerikanske finanshus' analytikere holder fortsat til blandt de mest skeptiske, når det kommer til Novo Nordisk, men har trods alt fået lidt mere tiltro til aktien. De har hævet kursmålet for Novo-aktien til 900 kr. fra tidligere 800 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg tirsdag morgen. Anbefalingen er dog fortsat i den negative ende, da den hedder "underweight", og kursmålet er også 6 pct. under mandagens lukkekurs for Novos B-aktie på 957 kr.

Ifølge data fra Bloomberg er JPMorgan et af tre finanshuse med negative anbefalinger, når det kommer til Novo Nordisk, mens 11 forholder sig neutrale og 18 anbefaler "køb" af det danske medicinalselskab. Det gennemsnitlige kursmål blandt 22 analytikere er på 1063 kr.

FLSmidths investorer kan se til udlandet efter nyt fra finske Metso, et af selskabets tætteste konkurrenter inden for udstyr til minesektoren, der afholder kapitalmarkedsdag tirsdag.

Pandora-iagttagere kan også få indikationer fra udlandet, hvor både smykkeforhandleren Signet Jewelers, der blandt andet sælger Pandora-smykker, samt luksuskæden Tiffany & Co., leverer kvartalsregnskaber.

Aktiemarkedet vil desuden fortsat tage stilling til Smartguys bud på den svenske online skoforhandler Brandos. Smartguy lagde sent mandag et bud på det svenske selskab, og den danske tøjsælger foreslår at betale udelukkende med Smartguy-aktier. Mandag gav det et kursløft på 8 pct. til Smartguy, som lukkede i kurs 2,70.

Tirsdagen byder kun på to mindre indslag i regnskabssæsonen, hvor Firstfarms og Erria fortæller om forløbet af deres respektive tredje kvartaler.

Fra makrofronten kommer dagens vigtigste nøgletal, det amerikanske forbrugertillidindeks for november, kl. 16 dansk tid. Forbrugerne ventes at vise et noget lysere syn på sagerne i denne måned ifølge et estimat fra Bloomberg.

Økonomerne i rundspørgen venter i snit en stigning til 72,6 for indekset mod 71,2 i oktober, hvor nedlukningen gav et stort humørdyk efter fire måneder i træk med indekstal over 80.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk