Blandet udvikling i afventende asiatiske aktiemarkeder

De asiatiske aktiemarkeder fortsætter den uens udvikling onsdag morgen. Investorerne opholder sig i vid udstrækning på sidelinjen, mens nye indikationer fra nær og fjern afventes.

Læs mere
Fold sammen

Tirsdagens blandede amerikanske nøgletal giver ingen klar retning for markederne, og samtidig lægger den afkortede handelsuge i USA en dæmper på entusiasmen.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger så godt som uændret først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

Tirsdagens blandede data fra den amerikanske makroøkonomiske front er med til at forvirre de asiatiske investorer. Forbrugertilliden skuffede, mens boligmarkedet i form af nye byggetilladelser overraskede positivt, og også produktionsindekset fra Richmond-regionen udviklede sig bedre end ventet.

- Data ser stadig en anelse skumle ud. Det vigtigst var det overraskende fald i Conference Boards mål for forbrugernes tillid, siger investeringschef Matthew Sherwood fra Perpetual i Sydney til Bloomberg News.

Børsen i Tokyo reagerer med et fald i det toneangivende Nikkei 225-indeks på 0,2 pct., og også det bredere Topix-indekset ligger med et minus på 0,2 pct.

I Kina er investorerne anderledes positive. Shanghai Composite stiger 0,7 pct., CSI modsat stiger 1,0 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong følger trop med en stigning på 0,5 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser ligger Taiwans Taiex-indeks med et plus på 0,7 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks øger 0,1 pct., mens Singapores Straits Times falder 0,1 pct.

Futures på de amerikanske aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - handles med marginale stigninger på under 0,1 pct. i Asien.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,2

Topix -0,2

Hongkongs Hang Seng 0,5

China Shanghai Composite 0,7

China CSI 300 1,0

Taiwan Taiex 0,7

Sydkoreas Kospi 0,1

Indiens BSE Sensex -0,0

Singapores STI -0,1

Sydney ASX 200 -0,4

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.15

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk