Blandet regnskabsreaktion i rødt aktiemarked

Aktierne falder igen i Europa over en bred kam, og Danmark er ingen undtagelse. Regnskaber fra Simcorp og Royal Unibrew får dog en god modtagelse herhjemme, mens Matas får en mere kølig modtagelse.

Foto: Morten Juhl. SimCorp på Oslo Plads.
Læs mere
Fold sammen
Udsigten til en større konflikt med international indblanding i Syrien får fortsat investorerne til at te sig forsigtigt og foretrække mere sikre aktiver frem for aktier. Retorikken omkring den syriske situation er ikke ligefrem blevet nedtonet over det seneste døgns tid.

Det bidrager til, at C20 Cap-indekset efter 15 minutters handel falder 0,5 pct. til 599,73 og går under indeks 600 for første gang i tre uger.

På det danske aktiemarked lakker regnskabssæsonen mod enden, og selv om C20-selskaberne er færdige med at levere deres tal for denne omgang, er der stadig interessante regnskaber at komme efter. Onsdag gælder det blandt andet Royal Unibrew, G4S og Matas, der alle er kommet med tal, mens Simcorp kom med sit regnskab efter lukketid onsdag.

Royal Unibrews regnskab viste pæn fremgang i omsætningen, hvilket kom bag på markedet, der havde ventet en stagnerende toplinje. Salget steg til 1042 mio. kr. i kvartalet fra 980 mio. kr. i samme kvartal af 2012. Blandt andet derfor kunne Royal Unibrew fortælle, at det venter at ramme den øvre ende af sine forventninger for 2013. Dertil kom, at selskabet nu har meldt ud, hvad det venter af driftsindtægter fra købet af finske Hartwall.

Ifølge Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard var regnskabet godt, og han var især imponeret over salgsfremgangen trods et presset ølmarked, og aktiemarkedet bakker ham op: Unibrew-aktien stiger 0,9 pct. til 595 kr. i det ellers negative marked.

Simcorp leverede tirsdag aften et stærkt kvartalsregnskab og opjusterede samtidig forventningerne til resten af året. Det belønnes af investorerne, som sender softwareaktien 2,6 pct. op til kurs 177,50.

Matas' regnskab for første kvartal af 2013/14 viste fremgang i salget på 3 pct. (2,5 pct. organisk) til 803 mio. kr. Bruttoresultatet steg også, men på de andre regnskabsposter var der fald i indtægterne, primært på grund af engangsudgifter til børsnoteringen i juni, oplyser selskabet. Nettoresultatet faldt eksempelvis til 42,6 mio. kr. fra 59,8 mio. kr. i samme kvartal året før, men korrigeret for engangsposter - børsnoteringer og amortisering af varemærker - var det justerede nettoresultat på 81,7 mio. kr. - lidt over de 78,1 mio. kr., der blev tjent i første kvartal af 2012/13.

Regnskabet falder til gengæld ikke i markedet smag, og Matas-aktien falder 2,2 pct. til 132 kr.

G4S lancerer i forbindelse med sit halvårsregnskab både en kapitaludvidelse, en restrukturering samt et frasalg af to forretningsenheder. De mange tiltag skal styrke sikrings- og servicekoncernens balance, beskytte kreditvurderingen og skabe fundamentet for fremtidig lønsom vækst, oplyser G4S. Selve regnskabet bød på et dyk i både omsætning og driftsresultat, mens det halvårlige udbytte bliver på 29,72 øre per aktie. Aktien startede med et dyk på flere pct., men er siden steget og ligger ved 9.15-tiden 0,5 pct. højere i 21,45 kr.

Vestas er efter et års ørkenvandring taget til nåde og igen indlemmet i det toneangivende europæiske Stoxx 600-indeks. Vindmølleaktien røg ud af indekset i efteråret 2012 efter en længere aktiederoute, der havde sendt kursen ned omkring 40 kr. Siden er udsigterne dog blevet noget lysere for selskabet, som i starten af august var over kurs 125, inden den tirsdag lukkede i 99,45 kr. Bank of America-Merrill Lynch har desuden genoptaget dækningen af Vestas med anbefalingen "køb" og kursmålet 150 kr. - det højeste af alle analytikere -ifølge Bloomberg News.

Alt sammen er det guf for Vestas-investorerne, og selskabet stiger til toppen af C20 med en fremgang på 3,3 pct. til 102,70 kr.

I resten af C20-indekset er det kun Topdanmark, der formår at stige - dog kun med beskedne 0,1 pct. Alle andre eliteaktier falder, mest af alt GN Store Nord, der dykker 1,5 pct.

Onsdagen byder ud over de tre nævnte regnskaber også på tal fra Aarsleff, DAB, Erria, Victoria Properties, Expedit, Rella, UIE samt Højgaard Holding og Monberg & Thorsen.