Blandede aktiebolsjer over hele kontintentet

Ingen entydig retning kan spores på de europæiske aktiemarkeder fredag eftermiddag.

Læs mere
Fold sammen

Udsvingene i samtlige toneangivende indeks holder sig dog pænt under 1 pct.

En naturlig forsigtighed har ramt markedet efter pæne stigninger gennem det meste af 2013.

- Investorerne tager en normal og naturlig forsigtig tilgang til aktier på grund af de seneste stigninger. Markedsdeltagerne vil holde nøje øje med de amerikanske nøgletal for at finde ud af, hvornår Federal Reserve vil begynde at skrue ned for de kvantitative lempelser, skriver Stephane Ekolo, der er europæisk chefstrateg hos Market Securities i London, i et analysenotat ifølge Bloomberg News.

FTSE 100-indekset i London falder med 0,1 pct., mens CAC 40 i Paris stiger med 0,1 pct., og DAX-indekset i Tyskland falder med 0,2 pct. Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder med 0,2 pct.

En del af det samlede tyske tilbagefald kan tilskrives flyselskabet Lufthansa, der er ramt af en analyse fra amerikanske Morgan Stanley, der peger på, at flyselskabets aktie mangler katalysatorer på kort sigt. Morgan Stanley sænker samtidig sin anbefaling af Lufthansa til "ligevægt" fra tidligere "overvægt", mens kursmålet for aktien sænkes til 17,70 euro fra tidligere 18,45 euro.

Lufthansa falder med 3,5 pct. til 13,85 euro, hvilket samtidig er nok til en bundplacering i Stoxx 600-indekset.

Lavprisselskabet Ryanair er ligeledes underdrejet fredag, efter at selskabet har fyret piloten John Goss, der har deltaget i et britisk tv-program, der sætter store spørgsmålstegn ved flyselskabets sikkerhed.

- Vi vil ikke tillade en Ryanair-ansat at bagvaske vores sikkerhed på nationalt tv, skriver Ryanair i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Ryanair-aktien falder med 2,4 pct. til 6,58 euro på børsen i Dublin.

Helt i toppen af Stoxx 600-indekset lyser Mærsks B-aktie lyseblåt op med sin stigning på 7 pct. til 47.880 kr. efter det flotte regnskab for andet kvartal fredag morgen, hvor særligt containerrederiet Maersk Line leverede langt over forventning.