Blackrock: Hæv hellere renten før end senere

Den amerikanske centralbank bør hellere før end senere hæve renten, lyder det i en analyse fra kapitalforvalteren Blackrock.

Foto: SHANNON STAPLETON.
Læs mere
Fold sammen

Analysen er offentliggjort inden de dugfriske jobtal for april blev offentliggjort fredag eftermiddag, men tallene understøtter kun kapitalforvalterens pointer.

Tallene viser, at den amerikanske arbejdsløshed er faldet til 5,4 pct. - det laveste niveau siden maj 2008. Det flugter skidt med rekordlave renter, mener Blackrock, som påpeger, at fortsat lave renter vil puste en boble op.

- Jo længere Fed venter, jo større er risikoen for bobler - og de efterfølgende sammenbrud. Årevis med lette penge har oppustet værdisætningerne ... Vi vil foretrække, at Fed bevæger sig væk fra sin nulrente-politik, skriver Blackrock og peger på, at investorerne i dag bliver dårligt betalt for den risiko, de påtager sig. Samtidig ser Blackrock en stigende korrelation mellem forskellige aktivklasser.

- Vi går ind i en periode, hvor obligationer og aktier kan falde i værdi samtidig. Dårlig likviditet kan midlertidigt forstørre enhver bevægelse.

Kapitalforvalteren venter, at centralbanken hæver de korte renter i 2015, men sandsynligvis ikke før september.

- Et mindre renteløft vil blot flytte den amerikanske pengepolitik til meget stimulerende fra ultra-stimulerende", står der i analysen.

- Fed har ændret fortællingen fra, at nøgletallene skal være meget svage, for at vi vælger ikke at hæve renterne til i dag, hvor den lyder, at nøgletallene skal være stærke nok til at retfærdiggøre, at vi hæver renterne.

/ritzau/FINANS

 

Kasper Brøndgaard Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk