BlackBerry stiger kraftigt fra børsåbning

Telefonproducentens aktiekurs går stik modsat resten af markedet fra børsåbningen i USA.

Foto: TIMOTHY A. CLARY
Mens det generelle marked er åbnet i minus på børsen i New York, har BlackBerrys aktie kursen stik nord oven på selskabets melding om, at det vil undersøge mulighederne for at øget dets værdi og størrelse. Mulighederne indbefatter at indgå i joint-ventures, partnerskaber og sågar et salg af selskabet.

Så mens Dow Jones Industrial, S&P 500 og Nasdaq Composite alle er åbnet med fald på 0,1-0,4 pct., har mobiltelefonproducenten BlackBerry taget et spring opad på hele 9,1 pct., som i øvrigt følger en stigning på 5,7 pct. fredag.

»I løbet af det seneste år har ledelse og bestyrelse fokuseret på lanceringen af BlackBerry 10 platformen og BES 10, etableringen af en stærk finansiel position og evalueringen af den bedste fremgangsmåde til at levere langsigtet værdi for kunder og aktionærer,« udtaler bestyrelsesmedlem Timothy Dattels.

»Givet vigtigheden og styrken af vores teknologi samt industriens udvikling og konkurrencelandskab, mener vi, at tiden er rigtig til at udforske de strategiske alternativer,« fortsætter Timothy Dattels.

Det generelle billede på Wall Street er påvirket af usikkerheden om Federal Reserves stimuli og skuffende væksttal fra den japanske økonomi, der »blot« voksede med 2,6 pct. i andet kvartal mod ventede 3,6 pct. ifølge Bloomberg News.

»Markederne bliver kastet lidt rundt i søgen efter en retning,« siger Chris Beauchamp, analytiker hos IG i London, til CNN Money og tilføjer, at investorerne holder sig tilbage som følge af en forventning om, at Federal Reserve vil skrue ned for de månedlige opkøb af stats- og boligobligationer for 85 mia. dollar.

»Det er det, som fortsat bekymrer folk,« forklarer Chris Beauchamp, der ikke deler holdningen om, at Federal Reserve vil indlede nedtrapningen allerede i forbindelse med rentemødet til september.

Han tror mere på tidligst november.