Blå blok gør det lettere for virksomheder at aktieaflønne

Med finansloven for 2016 får ansatte i danske vækstvirksomheder bedre mulighed for at blive medejere af virksomhederne gennem aktieaflønning.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver på finansloven afsat 10 mio. kr. til at udbrede brugen af medarbejderaktier, og det indebærer, at medarbejdere i 2016 kan modtage aktier, køberetter og tegningsretter til en værdi svarende til 10 pct. af årslønnen.

Hos brancheorganisation for venture- og kapitalfonde Danish Venture Capital and Private Equity Association (DVCA) glæder man sig over støtten til aktieaflønning.

- Aftalen sikrer, at nøglemedarbejdere bliver mindre brandbeskattet af deres aktier, og samtidig får virksomhederne lidt mere luft i lønbudgettet. Det er en fin adventsgave for danske vækstvirksomheder og deres dygtige medarbejdere, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i DVCA, i en pressemeddelelse.

På finansloven afsættes der desuden 210 mio. kr. årligt til en erhvervsbeskatningsreform, der skal gøre den danske erhvervsbeskatning mere enkel og konkurrencedygtig. Også det glæder DVCA.

- Danmark befinder sig i en investeringskrise, som hæmmer væksten og jobskabelsen i vores samfund. Vi har brug for en ambitiøs erhvervsbeskatningsreform, som gør Danmark til et langt mere attraktivt land at investere i, siger Jannick Nytoft.