Blå blok gør det lettere for virksomheder at aktieaflønne

Med finansloven for 2016 får ansatte i danske vækstvirksomheder bedre mulighed for at blive medejere af virksomhederne gennem aktieaflønning.

Foto: Liselotte Sabroe

Der bliver på finansloven afsat 10 mio. kr. til at udbrede brugen af medarbejderaktier, og det indebærer, at medarbejdere i 2016 kan modtage aktier, køberetter og tegningsretter til en værdi svarende til 10 pct. af årslønnen.

Hos brancheorganisation for venture- og kapitalfonde Danish Venture Capital and Private Equity Association (DVCA) glæder man sig over støtten til aktieaflønning.

- Aftalen sikrer, at nøglemedarbejdere bliver mindre brandbeskattet af deres aktier, og samtidig får virksomhederne lidt mere luft i lønbudgettet. Det er en fin adventsgave for danske vækstvirksomheder og deres dygtige medarbejdere, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i DVCA, i en pressemeddelelse.

På finansloven afsættes der desuden 210 mio. kr. årligt til en erhvervsbeskatningsreform, der skal gøre den danske erhvervsbeskatning mere enkel og konkurrencedygtig. Også det glæder DVCA.

- Danmark befinder sig i en investeringskrise, som hæmmer væksten og jobskabelsen i vores samfund. Vi har brug for en ambitiøs erhvervsbeskatningsreform, som gør Danmark til et langt mere attraktivt land at investere i, siger Jannick Nytoft.