Bittert magtopgør mellem Brøndby-ledelse

Brøndby-ledelsen, med Hermann Haraldsson i spidsen, er dybt frustreret over samarbejdet med Brøndby-formand Per Bjerregaard. Flere måneders stridigheder har skabt dyb splid mellem to fraktioner i klubben.

Foto: Scanpix. Mens alt endnu var fryd og gammen i Brøndby-toppen. Til højre Per Bjerregaard, i midten ses Hermann Haraldsson.
Læs mere
Fold sammen
Samarbejdet mellem Brøndby-direktør Per Bjerregaard og klubbens forholdsvis nye adm. direktør, Hermann Haraldsson, er på frysepunktet. Flere kilder oplyser til Business.dk, at en fyring af Haraldsson ligner den mest logiske udgang på flere måneders stridigheder på Vestegnen, men storsponsoren Jesper Nielsen ser Haraldsson som en nøglefigur i ”det nye Brøndby”, hvilket kan redde direktørens job.

Business.dk erfarer, fra en lang række unavngivne kilder med dyb indsigt i magtforholdene i Brøndby, at Hermann Haraldssons fremtidige virke i klubben blev taget op på et hasteindkaldt bestyrelsesmøde i Brøndby I.F. søndag aften umiddelbart efter opgøret mellem hjemmeholdet og OB var fløjtet af. Her var bl.a. bestyrelsesmedlem Kurt Larsen, tidligere topchef i DSV, fløjet hjem fra sin ferie for at deltage.

Normalvis er Hermann Haraldsson som topchef fast deltager ved bestyrelsesmøderne, men han var ikke inviteret med til søndagens sene bestyrelsesmøde, ligesom han ifølge Business.dk´s kilder ikke var orienteret om, at mødet skulle finde sted.

Ingen diskussion
Striden mellem Hermann Haraldsson og Per Bjerregaard bunder i, at bestyrelsesformanden ikke lader den nye direktion få plads til at dreje forretningen i den retning, den ønsker.

Problemet for Haraldsson og de øvrige direktionsmedlemmer, finansdirektør Palle Nordahl og kommerciel direktør Ole Palmå, er, at de kun i begrænset omfang har mulighed for at vende udviklingen i den traditionsrige klub, der ikke har leveret nævneværdige resultater på hverken grønsværen eller i regnskabs-bøgerne de seneste tre år.

Haraldsson og direktions-kollegerne kan bruge al deres erfaring og kunnen til at forbedre de kommercielle resultater uden om fodboldforretningen, som handler om alt fra tv- og entre-indtægter til merchandise- og sponsor-salg. Men det nytter bare ikke særlig meget, hvis den sportslige sektor i klubben fortsætter med at tabe store penge på køb af dyre spillere – og i den sammenhæng manglende medaljer og europæiske kassekampe samt manglen på transfer-indtægter.

Derfor har Haraldsson og den øvrige direktion udfordret den magtfulde Per Bjerregaard samt dennes søn, sportschef Anders Bjerregaard, i bestræbelserne på også at professionalisere den del af forretningen, når nu den er så altafgørende for klubben i forhold til plus eller minus på bundlinjen.

Men her nægter Per Bjerregaard ifølge Business.dk´s kilder kategorisk at ændre på tingenes tilstand, han kritiserer i stedet ledelsen for ikke i tilstrækkeligt omfang og tempo at sikre den rette indtjening på de øvrige kommercielle aktiviteter. Den manglende indflydelse på den sportslige sektor har ført til store frustrationer i ledelsen, hvor man har svært ved at acceptere Bjerregaards kritik, da han ikke forholder sig til de igangsætte forbedrings-tiltag på det kommercielle område og samtidig nægter at diskutere de store tab på transfer-markedet.

Kasi-Jesper kan blive redningen
Business.dk har meget sent søndag forsøgt at få en kommentar fra både Hermann Haraldsson og Per Bjerregaard, men ingen af de to hovedpersoner har reageret på henvendelsen ved offentliggørelsen af denne artikel.

Ifølge Business.dk´s oplysninger kan det dog blive Hermann Haraldssons redning, at klubbens storsponsor Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi Jesper, ser et stort ledelsestalent i direktøren med de islandske rødder. Den ambitiøse rigmand, der sælger smykker for et trecifret millionbeløb på det tyske marked, står 100 pct. bag Haraldssons visioner for Brøndby I.F. og derfor tøver Bjerregaard og den øvrige bestyrelse med at smide direktøren på porten, fordi det kan skabe usikkerhed om storsponsorens fremtidige engagement i klubben.