Bitcoin nærmer sig 10.000 dollar - stiger 1500 dollar på en dag

Foto: JUSTIN TALLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bitcoin-ejere har atter grund til at feste mandag, hvor den digitale kryptovaluta nærmer sig 10.000 dollar-mærket med stormskridt.

Alene mandag stiger prisen på en enhed af den digitale valuta med 1467 dollar, eller næsten 18 pct., til 9717,10 dollar.

Det er ellers bare en uge siden, at prisen på en bitcoin passerede 8000 dollar, og mindre end en måned siden, at bitcoin strøg over 7000 dollar.

I oktober faldt 5000 dollar-grænsen, og den 2. januar i år, var Bitcoin-ejerne glade, da 1000 dollar-mærket blev passeret.

Mandagens stigning hænger ifølge Zerohedge.com sammen med, at Sydkoreas næststørste bank, Shinhan, tester en Bitcoin-platform med tilhørende tegnebog, som banken vil tilbyde sine kunder. Det sker som et modsvar på hackerangreb på sydkoreanske Bitcoin-børser.

Nyhedsbureauet Bloomberg News kæder dog prisstigningen på Bitcoin sammen med, at valutaen bliver stadig mere mainstream trods iagttageres advarsler om en prisboble. Blandt andet synes prisstigningerne at have vakt institutionelle investorers interesse, hvis man skal tro en markedsføringschef fra en af kryptovalutabørserne.

- Weekendens prishop er bare fortsættelsen af en langsigtet stigning i kryptovalutaen næret af en tsunami af spekulativ handel på japanske børser og institutionelle investorers entre i markedet over det meste af verden, siger Thomas Glucksmann, der er marketingchef på kryptovalutabørsen Gatecoin i Hongkong, til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS