Bitcoin-futures nærmer sig Nasdaq-børsen

Kryptovalutaen bitcoin har været svær at overse i år, hvor det er blevet til mere end en tidobling af værdien. Nu har også den amerikanske børs Nasdaq fået øje på valutaen og planlægger at introducere bitcoin-futures næste år.

Foto: Ints Kalnins
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser en kilde med indblik i sagen til Bloomberg News.

Ifølge kilden kan futures, der giver investorer mulighed for at indgå væddemål om den fremtidige pris på bitcoin, blive introduceret så tidligt som i andet kvartal.

Bloomberg har dog ikke kunnet få oplysningerne bekræftet fra officielt hold.

Ud over Nasdaq har to af de øvrige tre store amerikanske børser truffet beslutning om at udbyde futures relateret til bitcoin. Kun Intercontinental Exchange, der ejer New York Stock Exchange, har endnu ikke truffet beslutning, skriver Bloomberg.

Onsdag stiger prisen på bitcoin med 867 dollar til 10.812 dollar. Prisen på en enhed af valutaen har endda været helt oppe at vende i rekordnoteringen på 11.434 dollar onsdag ved 15-tiden.

Man skal ellers bare tilbage til sidste uge, for at finde en notering på lige over 8000 dollar, og for mindre end en måned siden strøg bitcoin over 7000 dollar.

Tirsdag skrev Business Insider, at interessen fra primært private investorer er steget.

- Antallet af folk, der åbner nye konti for at købe bitcoin , er brudt igennem taget. Samtidig har folk, der har bitcoin , ingen grund til at sælge, så længe efterspørgslen fortsætter med at være der, siger mangemilliardæren og storinvestoren Mark Cuban til Business Insider.