Biotekselskab melder sig børsklar med markedsværdi på 1,5-1,6 milliarder kr.

Biotekselskabet Orphazyme er nu klar med sit børsprospekt og satser på børsnotering 17. november. Med de indikerede udbudskurser kan selskabets børsværdi løbe op i 1,5 til 1,6 milliarder kr.

Orphazyme fortæller om børsplaner, første biotekselskab i årevis der er klar til børsnotering. Anders Vadsholt (tv) Chief Financial Officer Thomas Kirkegaard Jensen (i midten), PhD Chief Scientific Officer Anders Hinsby, (th) PhD Chief Executive Officer Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Orphazyme stiler efter en markedsværdi på mellem 1,5 og 1,6 mia. kr. efter sin børsnotering, som for alvor skydes i gang mandag.

Biotekselskabet, der i oktober først kom med sine planer om at lade sig børsnotere ved at sælge nye aktier, har mandag offentliggjort et børsprospekt.

Orphazyme vil sælge 9,38 mio. nye aktier til mellem 64 og 80 kr. stykket. Det vil give et provenu på op mod 690 mio. kr., afslører selskabet.


Der er dog også en mulighed for et salg af yderligere 1,41 mio. aktier, så der hentes ekstra 90 mio. kr. i kassen.

Pengene skal bruges til at finansiere Orphazymes udvikling af en lægemiddelkandidat, som ifølge selskabet har potentiale som behandling mod fire forskellige sjældne sygdomme. Det har dog ikke været igennem de afgørende fase 3-studier, som gennemføres over de næste tre-fire år.

DELVIST GARANTERET

Allerede inden aktiesalget, som starter mandag og løber til senest 16. november, har SEB, Vækstfonden, Handelsbanken, Spar Nord og Bankinvest forpligtet sig til at købe aktier for 230 mio. kr., eller godt 38,3 pct. af udbuddet, skriver selskabet.

- Vi er glade for den brede investorinteresse, vi har modtaget siden offentliggørelsen af vores planer om en børsnotering, og vi er stolte over, at en gruppe ledende danske investorer har besluttet sig for at støtte vores notering, udtaler direktør Anders Hinsby fra Orphazyme.

Andre potentielle aktionærer, både private og institutionelle, vil nu kunne byde ind på resten af udbuddet, som afgøres af en bookbuilding-proces.


Orphazyme forventer at være i handel på Nasdaq-børsen i København 17. november.

Ingen af Orphazymes nuværende ejere, som blandt andet tæller Novo Holdings, Sunstone, Aescap og LSP, vil sælge aktier i forbindelse med børsnoteringen. Til gengæld er et antal aktier reserveret til bestyrelsen og ledelsen i Orphazyme.

Bestyrelsen udvides desuden med Anders Hedegaard, nuværende direktør for GN Store Nords høreapparatdivision, samt Catherine Mokheibir, der sidder i flere bestyrelser, herunder som formand i Medday og menigt medlem i Zealand Pharma.