Biotekaktie i katastrofalt kursdyk

Curalaogic fremlægger dårlige data og stopper udvikingen af produkt, der ellers var tæt på markedet. Det får kursen til at styrtdykke med knap 60 pct.

Kursen på Curalogic-aktien stytdykkede efter oplysninger fra selskabet om, at det stopper den videre udvikling af sit allergiprodukt, ragweed. Det sker efter et klinisk studie af produktet.

Kort efter offentliggørelsen var kursen mere end halveret med et kursfald på 58 pct. til 6 kr.

Curalogics administrerende direktør Peter Moldt siger om det skuffende studie:

”Studiet er teknisk set meget vellykket, men vi må med stor beklagelse konkludere, at det klart viser, at den testede dosis ikke er effektiv. På baggrund af resultatet fra RPE 04 studiet vil vi indstille udviklingsaktiviteterne med ragweedproduktet og gennemføre en detaljeret analyse af forsøgsresultaterne med vores kliniske rådgivere.”

En grundig strategisk gennemgang vil blive gennemført i den kommende tid, og imens det foregår, vil Curalogic fortsætte arbejdet med sine græs- og husstøvmideprodukter.

Curalogic forventer at give en opdatering ved udgangen af januar 2008. Curalogic havde ved udgangen af tredje kvartal 2007 en likvid beholdning på 393 mio. kr.