Biotek-aktier stiger kraftigt fra børsstart

Det er en god tirsdag morgen på fondsbørsen for udvalgte biotek-aktier efter forskellige godkendelser mandag aften fra de amerikanske sundhedsmyndigheder. Genmab-aktien åbnede tirsdag med en stigning på næsten syv pct., og Zealand Pharma lagde ud med en stigning på 15 pct.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Biotek-selskabet Genmab, der efter flere opjusteringer har udviklet sig til den nye danske børsdarling i stedet for medicinalflagskibet Novo Nordisk, fik tirsdag en flyvende start på fondsbørsen. Det sker efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) mandag aften godkendte Genmabs kræftmedicin Darzalex til såkaldt andenlinje behandling af personer med den alvorlige sygdom myelomatose eller knoglemarvskræft.

Nyheden udløste straks en ny opjustering fra koncernchef Jan van de Winkel, og selskabet forventer nu et driftsoverskud på omkring 825-875 millioner kroner, hvor prognosen tidligere lå på 375-425 millioner kroner.

Genmab-aktien steg fra børstart med cirka syv pct., men stigningen er efeter 20 minutters handel reduceret til cirka fire pct.

Mandag aften bød også på godt nyt til Zealand Pharma, der snart kan se frem til indtægter fra partneren Sanofis salg af diabetesmedicin i USA. Det fik tirsdag morgen aktien til at stige med 15,4 pct. til 135 kr.

Det er den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, der har godkendt kombinationspræparatet Soliqua til behandling af type 2-diabetikere, der ikke er tilstrækkeligt kontrolleret på langtidsvirkende insulin eller GLP-1-medicin.

Diabetes 2-midlet bygger på Adlyxin, der er opfundet af Zealand Pharma, samt Sanofis storsælgende langtidsvirkende insulin, Lantus.

Efter 20 minuttes handel ligger Zealand Pharma-aktien til en stigning på godt 8 pct.