Bioporto-CEO: Misforståelse på debatforum bag kursfald

En misforståelse på et offentligt tilgængeligt debatforum på internettet tvang onsdag Bioporto ud i et dementi af rygter om en alvorlig afvisning.

Læs mere
Fold sammen

På Euroinvestors debatforum skrev en nyoprettet bruger kl. 8.52 onsdag morgen, at Bioportos afdelte cutoff-patentansøgning for nyrebiomarkøren NGAL var afvist af det europæiske patentkontor, EPO, og linkede til et brev fra EPO til Bioportos patentadvokater.

Men brevet er en forespørgsel om yderligere information, og ikke en afvisning, forklarer Bioporto-direktør Peter Mørch Eriksen.

- Det er en ganske almindelig arbejdsproces i EPO, at man får et såkaldt "Office Action"-brev med en deadline for at give nogle kommentarer i et svar, siger Peter Mørch Eriksen til Ritzau Finans.

- Det er en ikke-begivenhed men vi synes bare, at da kursen ramte ned i 1,50 kr. her til morgen fra lidt over 1,70 i går, så var det vores forpligtelse at sende en meddelelse ud, fortsætter direktøren.

Bioporto opdagede ifølge direktøren selv det store kursfald, der på et tidspunkt var på knap 13 pct., og gik i gang med at undersøge årsagen.

- Vi kunne se på Euroinvestor, at der stod, at NGAL-patentet var afvist. Normalt kommenterer vi ikke rygter, men da vi synes, at det havde en forholdsvis stor effekt på kursen, var vi nødt til at skrive ud, siger Peter Mørch Eriksen.

Brevet fra EPO er afsendt tirsdag, og Bioportos patenteksperter er ikke færdige med at analysere det, fortæller direktøren. Men endnu er der ikke dukket noget alarmerende op, understreger han.

- Det er en helt almindelig del af processen, at det er sådan, det foregår. Der der er uheldigt er, at nogen har set brevet og skrevet, at patentet er afvist. Vi er selvfølgelig kede af, at nogen har misforstået processen i EPO, lyder det fra Peter Mørch Eriksen, der tilføjer:

- Hvis det havde været en afvisning, så havde vi meldt det ud straks i morges, ingen tvivl om det.

Ifølge direktøren går der formentlig mellem et halvt og et helt år, før ansøgningsprocessen for NGAL-patentet er færdigbehandlet af EPO.

Bioporto-aktien havde allerede rettet sig delvis til kurs 1,66 kr., da Bioporto kl. 11.11 sendte sin opklarende meddelelse ud. Der ligger den fortsat ved 12-tiden, svarende til et fald på 3,5 pct. mod tirsdag.