Bilaktier kører hurtigst i Europa

Foto: Justin Lane
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilaktierne ligger i toppen af det europæiske Stoxx 600-indeks. Forrest kører Volkswagen, skarpt forfulgt af Porsche og Fiat. Det viser data fra Bloomberg News.

Samlet stiger indekset for bilaktier i Stoxx 600 med godt 1,6 pct., den klart mest stigende undergruppe. Blot en enkelt aktie falder, mens 14 stiger. De store tyske bilproducenter som Volkswagen, Porsche og BMW trodser dermed også skuffende tyske eksporttal, der viste overraskende store fald i både import og eksport i august.

Volkswagen hjælpes på vej af salgstal for bilmærket Audi, der steg 6,8 pct. i september til 170.900 biler - blandt andet på grund af en stigning på 16,2 pct. i salget af biler på det amerikanske marked. Aktionærerne kan roligt glæde sig over salgstallene, der meget vel kan gå hen og blive de sidste opløftende af slagsen i lang tid.

Volkswagen vil nok engang være i investorernes søgelys i aften dansk tid, hvor Volkswagens amerikanske chef, Michael Horn, skal høres i Repræsentanternes Hus. I sine forberedte bemærkninger fortæller Michael Horn, at han første gang blev gjort opmærksom på problemer med udledningen i foråret 2014 - godt 18 måneder før offentligheden blev bekendt med skandalen.

Han lover desuden, at Volkswagen vil teste sine compliance-processer for at sikre, at noget lignende ikke kan ske igen, samt at der ikke foreligger nogen konkret plan for tilbagekaldelser i USA endnu.