Beton-kæmpe hårdt ramt af krisen

Porebetonkoncernen H+H International er hårdt ramt af den økonomiske krise og nedjusterer for anden gang

Læs mere
Fold sammen
Nu må koncernen for anden gang inden for kort tid nedjustere resultatforventningerne til indeværende regnskabsår.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse tirsdag morgen.

- Efter gennemgang af de foreløbige resultater for juni 2009 må det konstateres, at resultatet før skat for 2009 med stor sandsynlighed vil udgøre et større underskud end senest udmeldte forventning for 2009 om et underskud før skat på 100 mio. kr. skriver selskabet.

Både salgsvolumen og salgspriser har været lavere i samtlige geografiske markeder end tidligere forventet for 1. halvår 2009, og der er ingen tegn på, at markederne vil forbedres i 2. halvår 2009, konstaterer selskabet videre.

Ledelsen for H+H vil komme med mere præcise forventninger for 2009 senest i forbindelse med planlagt offentliggørelse 26. august 2009 af delårsrapport for 1. halvår 2009.

H+H nedjusterede sine forventninger i forbindelse med regnskabet for 1. kvartal, men denne nedjustering har altså vist sig ikke at være stor nok.

- Som følge af den fortsat vigende indtjening har bestyrelsen besluttet at igangsætte en proces med henblik på styrkelse af kapitalgrundlaget. Selskabet har engageret SEB Enskilda Corporate Finance som rådgiver i denne proces, skriver selskabet videre uden at give yderligere deltaljer om, hvordan kapitalgrundlaget ventes styrket.

Mandag havde analytikere hos Danske Equities konstateret, at H+H's gæld var for stor, og at selskabet kunne drage nytte af at rejse ny kapital.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )