Bestyrelsesmedlem i Neurosearch opdagede børsbrøler

Medlem af bestyrelsen opdagede, at positive nyheder til aktionærerne om ny medicin var en overfortolkning af de reelle forskningsresultater.

Meddelelsen til fondsbørsen om Huntexil fik aktien til at stige kraftigt - men den gode nyhed holdt ikke vand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et tidligere medlem af Neurosearchs bestyrelse, Ian Talmage, understreger, at der var tale om en fejl, da selskabet i februar 2010 offentliggjorde positive nyheder omkring Huntexil, og at alt blev gjort for at rette fejlen med meddelelsen 28. april. Det skriver Børsen.

Ian Talmage fortæller, at han kort efter meddelelsens offentliggørelse gjorde opmærksom på, at studiets resultater ikke kunne leve op til de offentliggjorde nyheder. Havde han haft kendskab til studiet og nyheden før offentliggørelsen, havde han forsøgt at stoppe den, siger han til Børsen. Det var der ifølge Bagmandspolitiet folk, der forsøgte at gøre, men det har Ian Talmage ikke kendskab til.

»Jeg så ikke resultaterne før den første meddelelse. Og jeg kender ikke til, at nogen prøvede at stoppe meddelelsen, før den blev sendt ud,« siger han til Børsen.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, kendt som Bagmandspolitiet, har indikeret, at enkeltpersoner i bestyrelsen vil blive tiltalt, og både Ian Talmage og nuværende bestyrelsesformand Allan Andersen er ifølge Børsen vidende om, hvem det drejer sig om, men vil ikke sætte navn på.

Daværende bestyrelsesformand Thomas-Hofman Bang siger til Børsen, at ingen nuværende eller tidligere medlemmer af bestyrelsen er på vej mod en tiltale, og har ikke yderligere kommentarer til sagen.