Bestseller-fyringer lover ikke godt for IC

Tøjkoncernen Bestseller bekræftede mandag, at der afskediges 130 ud af 3000 medarbejdere.

Læs mere
Fold sammen
I de seneste fem måneder er indtjeningen halveret hos Bestseller, og selv i december (som traditionelt er tøjbranchens bedste måned) kørte Bestseller med millionunderskud.

Det lover mildest talt ikke for godt for IC Companys. Det skriver Jyske Bank i en kommentar og konstaterer samtidig, at IC Companys er gået ind i et meget svært år - endda med dyrere produkter end Bestseller.

- Foruden stærkt faldende efterspørgsel står IC Companys formentlig foran tab på debitorer samt ikke mindst negative valutakurseffekter. Sverige, Norge og Storbritannien står tilsammen for 37 pct. af salget, og disse landes valutaer er faldet markant i den seneste periode. Med en stor andel af omkostninger i kroner vil det ramme IC Companys ganske hårdt, skriver Jyske Bank.

Desuden skal selskabet ud og hedge dollar igen til sommer - formentligt til en langt højere kurs end niveauet under 5,00 kr. i sommeren 2008, hvor der sidst blev hedget.

Jyske Bank fastholder reducer-anbefalingen grundet udsigten til et stærkt negativt nyhedsflow. IC Companys koster tirsdag morgen 46 kr. - 1 kr. mindre end mandag.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )